Zbog ova 2 položaja spavanja budite se umorni!

Ako se nakon 7 ili 8 sati sna osjećate umorno i pospano te vas nakon spavanja boli glava i mišići, vrijeme je za promjene.

Zbog ova 2 položaja spavanja budite se umorni!

1. Spavanje na stomaku

Iako vam se možda čini kako u ovom položaju istežete tijelo i ravnate leđa, spavanje na stomaku zapravo ima potpuno suprotan efekt koji ćete osjetiti ujutro, nakon ustajanja iz kreveta.

U ovoj pozi vrlo je teško zadržati prirodni i opušteni položaj kičme. Isto tako, na ovaj način stvarate pojačani pritisak na prepone i ostale mišiće stomaka, nogu i ruku što nadražuje nervni sistem organizma i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima.

Slično je i s položajem glave koja je postavljena maksimalno u stranu, čime su tetive zategnute, živci pritisnuti, što može dovesti do bolova u vratu te neočekivane glavobolje.

2. Položaj fetusa

Iako je riječ o položaju spavanja u kojem uživaju mnogi, pokušajte napraviti male, ali velike promjene u spavanju i izbjegavajte ga. U položaju fetusa kičma je savijena u oblik slova C što nikako nije prirodno.

Isto tako, u ovom položaju pate i vaša koljena koja, ako su dugo savijena u istom položaju, pogoršavaju cirkulaciju te izazivaju bolove u zglobovima.

Isto tako, ova poza spavanja pritiska dijafragmu i time otežava disanje. Pritisak na grudi može izazvati tupu bol, a onaj na lice podstiče stvaranje prijevremenih bora. Ova poza jedino je dobra i korisna za trudnice jer im smanjuje pritisak na trbuh i olakšava disanje.

 

Zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.