Rasanite se bez kofeina uz pomoć 4 ukusna napitka

Rasanite se bez kofeina uz pomoć 4 ukusna napitka

I pored toga što se hranite zdravo, pijete mnogo tečnosti I spavate najmanje 8 sati, u nekim napornim danima svima je potrebna energetska bomba koja će da vas oraspoloži, pokrene želju za radom i rasani vas. Za čim najčešće posežemo kada osjećamo umor i pospanost? Naravno, za starom dobrom kafom i gaziranim sokovima bogatim kofeinom i šećerom. Da li ste znali da postoje i zdravije opcije u vidu napitka koje imaju isti efekat i nula posto rizika od uzrokovanja gubitka snage?

Sojino mlijeko

Proteini u ovom mlijeku podstiču metabolizam,a ko stavite malo šećera, obezbijedićete gorivo koje će da vas probudi I oraspoloži.

Nutritivna vrijednost u jednoj čaši: 191 kalorija, 4 gr masti, 13 gr ugljikohidrata, 24 gr protein, 1 gr vlakana, 325 mg kalcijuma, 1 mg željeza, 198 mg natriuma.

Mliječni SMUDI ( kašasti napitak) sa cimetom i jabukom

Zajedno sa podsticanjem metabolizma, protein iz mlijeka će vam obezbijediti I energiju. Isto tako, bogato je antioksidantima kao što su vitamin C I kalijum koji su dobri za nervni sistem I za mišićne kontrakcije, a to znači dobru koncentraciju. Citem će poboljšati ukus, ali istovremeno, ovaj začin pomaže održavanju šećera na normalnom nivou I to tako što tijelu pomaže da sagori ugljikohidrate, kao I da mu obezbijedi gorivo.

Nutritivna vrijednost u jednoj čaši: 285 kalorija, 3 gr masti, 39 gr ugljikohidrata, 28 gr proteina, 3 gr vlakana, 252 mg kalcijuma, 1 mg željeza, 167 mg natrijuma.

Smudi od kakaoa i crnog čaja

Kako je bogat vlaknima koja olakšavaju varenje, pa se tako put od sagorene hrane do energije odvija ubrzano. Čaj sadrži aminokiselinu L-teanin koji pokreće aktivnost moždanih alfa talasa. To će vam pomoći da budete spremni za akciju, ali I zadržite mir.

Nutritivna vrijednost u jednoj čaši: 256 kalorija, 11 gr masti, 12 gr ugljikohidrata, 28 gr protein, 6 gr vlakana, 52 mg kalcijuma, 1 mg željeza, 13 mg natrijuma.

Sok od čia sjemenki i limete

Čia će vam obezbijediti energiju preko zdravih masti koje sadrži. Korisna je za zdravlje ćelija I odličan izvor antioksidanata I vlakana. Siromašna je proteinima I šećerom, što znači da je ovaj napitak odličan za one koji sun a dijetalnom režimu ishrane.  

Nutritivna vrijednost u jednoj čaši: 120 kalorija, 4 gr masti, 20 gr ugljikohidrata, 4 gr protein, 6 gr vlakana, 100 mg kalcijuma, 1,3 mg željeza, 12 mg natrijuma.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.