Smjesa meda i himalajske soli za vaš ugodan san

Smjesa meda i himalajske soli za vaš ugodan san

Svi znamo koliko je tijelu važan kvalitetan san. Nažalost u današnje vrijeme sve više imamo problema sa spavanjem jer moderan način života izaziva nemir i stres.

Nedostatak sna može biti faktor koji uzrokuje ozbiljne probleme, uključujući i srčane bolesti koje su uzrok broj 1 smrti u svijetu.

European Heart Journal je 2011. godine objavio nalaze 15 znanstvenih studija koje su pokazale da smanjenje sna povećava rizik od krvožilnih i srčanih bolesti za 48%, dok za 15% povećava mogućnost moždanog udara.

Problem sa snom često je povezan s biohemijskim procesima koji nastaju zbog povećanog niva hormona stresa, a najčešće se manifestuju između 2 i 4 sata ujutro.

Nedostatak natrijuma u organizmu okidač je problema sa spavanjem.

Ljudskom organizmu potrebna je so, ali važno je znati kakvu so treba konzumirati.

To bi trebala biti čista neprerađena so, prirodna i bez hemijskih dodataka koji se nalaze u rafiniranoj industrijskoj soli i koji izazivaju probleme sa zdravljem.

Dr. Vitiello, direktor Univerziteta države Washington iz Seattlea, proveo je istraživanje koje je pokazalo da nizak nivo natrijuma uzrokuje smanjenje volumena krvi u organizmu.

Smanjenje volumena krvi u tijelu simpatički nervni sistem pokušava nadoknaditi tako što se sam aktivira i pojačava izlučivanje hormona adrenalina iz nadbubrežne žlijezde.

Holistička medicina ima praktično i jednostavno rješenje za problem sa snom.

Mješavina meda i himalajske soli prirodni je lijek koji će vam osigurati čvrst i miran san.

 

azramag.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.