Dobrobiti koje za vaš organizam ima čaša vode sa morskom soli

Dobrobiti koje za vaš organizam ima čaša vode sa morskom soli

Naučnici se slažu da čaša posoljene vode izuzetno povoljno utiče na ljudsko tijelo. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regeneriše.

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni je svijet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovjekovo tijelo.

"Caka" je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom je slučaju njen zdrav učinak zagarantovan.

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog sistema, povoljan uticaj na proširene vene i još mnoge druge.

Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrijednost i stoga što je bogata mineralima koje tijelo brzo prepoznaje i veže na sebe. Pozitivni joni soli vežu se uz negativne jone molekula vode i obrnuto.

Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbuje. Voda time više nije čista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

Sve što treba da uradite jeste uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu kašičicu morske soli. Ovo je tek nekoliko razloga zašto biste to trebali učiniti:

Hidratacija

Nutricionista Mat Stoun ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjeno tečnošću. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu - posoljenu, jedanput dnevno.

Varenje

Imate li problema s varenjem, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju digestivni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izreguliranu varenje.

Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju nervni sistem. Stoga, imate li problema sa nesanicom, ova će časa blagotvorno uticati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

Detoksikacija

Riječ je o čaši čiji sadržaj deluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utiču na probleme sa kostima, naročito onima koji imaju problema sa osteoporozom.

Blagotvoran uticaj na kožu

Ako želite nježan odsjaj čiste kože, posle čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim faktorom, koža će vam blistati.

Bogat izvor minerala

Sve prethodne tačke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji sa vodom i njenim blagotvornim dejstvima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvoumite i isprobajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

 

nezavisne.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.