Čaša vina na organizam djeluje kao sat vremena vježbanja?

Naučnici sa Univerziteta u Kanadi otkrili su da resveratrol, sastojak koji se nalazi u crnom vinu, ima jednako dejstvo na naš organizam kao punih sat vremena vježbanja.

Čaša vina na organizam djeluje kao sat vremena vježbanja?

Vođa projekta i tima koji je obavio istraživanje, Džejson Dik, kaže kako čaša crnog vina poboljšava naše fizičke sposobnosti, i na rad srca i snagu mišića utiče na isti način kao što bi uticalo sat vremena vježbanja u teretani.

“Smatram da resveratrol može da pomogne ljudima koji žele da vježbaju, ali fizički su iz određenih razloga nesposobni za to”, pojašnjava Dik.

Dakle, osim što je crno vino odlično u borbi protiv demencije i tumora, sada se tvrdi da ono može pozitivno da djeluje i na srce, ali naravno, to ne podrazumijeva njegovu konzumaciju u velikim količinama.

 

B92

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.