Nekoliko dopunskih primjena laka za kosu u domaćinstvu

Nekoliko dopunskih primjena laka za kosu u domaćinstvu

Lak za kosu ne samo da će vam sačuvati frizuru onakvom kakvu želite, nego vam može poslužiti i kao pravi pomoćnik u domaćinstvu.

Kada imate žvaku zalijepljenu za tepih, masne tragove, fleke ili puknute hulahopke, lak za kosu je najbrže rješenje.

Za čišćenje fleka

Šminkajući se za izlazak, isflekali ste svoju bijelu košulju ružem za usne?! Ovakve nezgodne se dešavajau redovno.

Naprskajte lak za kosu na mjesto gdje je fleka, ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim istrljajte. Isperite košulju toplom vodom i na taj način odstranite preostali lak za kosu.

Za zaštitu tankih hulahopki

Redovno kupujete tanke hulahopke, pa ih samim tim redovno ni nemate. Pocijepaju vam se još prilikom prvog ili drugog nošenja.

Područje oko prstiju najlakše strada i puca, pa da biste svoje hulahopke zaštitili dovoljno je da ih poslije svakog pranja naprskate lakom za kosu i trajaće vam 3 puta duže nego uobičajeno.

Za zaštitu od masnih tragova

Neki mali, vama drag umjetnik je nacrtao crtež i vi želite da ga zakačite na frižider da vam je uvijek na oku?! Ok, ali pazite se masnih tragova, jer ipak je to kuhinja i ipak se tu spremaju obroci.

Da biste zaštitili to malo umjetničko djelo, poprskajte ga lakom za kosu, koji će kako zadržati postojanost boja, tako i zaštititi crtež od masnih tragova.

Za duži vijek trajanja cvijeća

Dobili ste prekrasan buket cvijeća, ali na njega možete da se podsjetite samo gledajući fotografije?!

Ako želite da zadržite buket cvijeća koji ste dobili, onda kada se osuši isprskajte lakom za kosu i budite sigurni da se neće raspasti, a dobićete lijep ukrsani detalj.

Za čišćenje zalijepljene žvake

Žvaka je pala na tepih i zalijepila se i vi muku mučite kako da je uklonite.

Isprskajte je lakom za kosu i kada se stvrdne lagano je uklonite sa tepiha, i to pomoću noža ili nekog drugog oštrog predmeta.

Za sjajne cipele

Vaše omiljene cipele više nemaju onaj prvobitni sjaj?

Dobro je očistite, pa ih poprskajte lakom za kosu, kako biste im dali dodatni sjaj. Ovaj trik važi samo za glatke površine.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.