Ovi trikovi će mali stan učiniti većim

S obzirom na to da je danas svaki kvadrat stana i te kako važan te da se većina građana ne može "razbacivati" stambenim prostorom, važno je znati kako dom što bolje i praktičnije urediti i barem ga vizuelno povećati.

Ovi trikovi će mali stan učiniti većim

Ako živite u malom stanu, a sobice treba da imaju više funkcija, naučite kako ih pravilnim izborom namještaja i igrom boja učiniti što većim.

Uz nekoliko trikova, za koje nije potrebno puno novca, vidjećete da to i nije tako teško:

Svijetle boje

Obojite zidove svijetlom bojom, jer ćete time dobiti na prostranosti. Bitno je i da tepih i krevet budu u istoj boji, jer šarenilo samo po sebi vizuelno smanjuje prostor. Plafon obavezno obojite u bijelo.

Police

Svi znamo da prostora za stvari nikad dosta. Zbog toga iskoristite svaku mogućnost pa na zidovima iznad kreveta, televizora ili kompjutera postavite jednostavne police na kojima možete držati knjige, suvenire ili igračke. Sve će vam biti nadohvat ruke, a opet će oplemeniti prostor.

Ladice ispod kreveta

U malim sobama važan je svaki milimetar pa je zbog toga vrlo praktično imati ladice ispod kreveta, u kojima možete držati posteljinu i razne potrepštine. Takođe, ukoliko nemate ladice, dobro će doći kutije.

Namještaj na točkiće

 Preporučuje se da u sobi imate što više komada namještaja na točkiće. Na taj ćete način bez problema moći premjestiti stolicu ili komodu.

Ormar do plafona

 Pravilan izbor namještaja igra i te kako značajnu ulogu u malim sobama, tako da morate voditi računa o tome da prostor ne bude prenatrpan. Upravo zbog toga umjesto dva niža ormara, izaberite jedan svjetliji i viši, do  plafona. Isto tako izbjegavajte glomazne garniture.

Ogledala

 Jedan od najlakših načina da povećate prostor u vizuelnom smislu su ogledala. Lijepa ogledala kojima treba malo novog sjaja lako ćete naći i na buvljacima, a ako opremate prostor, potražite nameštaj koji ima ugrađena ogledala.

 

Nezavisne.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.