Unesite harmoniju u vaš dom! Otjerajte vlagu jednom za sva vremena!

Svaka kuća, bez obzira na svoju starost ili stil, ima jednog zajedničkog neprijatelja - vlagu. Iako može proći neopaženo, ova ni malo prijatna pojava može narušiti ne samo estetski izgled vašeg doma, već i zdravlje svih ukućana. Dokazano je da vodena para u domu može uzrokovati niz problema, od pucanja zidova i oštećenja namještaja, do razvoja plijesni. Očuvajte suvoću vaših zidova u svega nekoliko koraka!

Unesite harmoniju u vaš dom! Otjerajte vlagu jednom za sva vremena!

Apsorber vlage kao najefikasnija linija odbrane!

Činjenica je da je apsorber vlage snažno oružje u borbi protiv kondezacije i plesni. Ovi kompaktni uređaji su dizajnirani da izvlače vlagu iz vazduha, pomažući u smanjenju relativne vlažnosti u prostoriji. Kada se vlažnost smanji, rizik od formiranja kondenzacije, koja može dovesti do plijesni i drugih problema, automatski se umanjuje.

Za najbolje rezultate važno je postaviti ga na pravo mjesto. Podrumi, ostave i kupatila često su najvlažniji djelovi kuće, pa je preporučljivo početi od tih prostorija. Takođe je bitno redovno provjeravati sve prostorije i prazniti rezervoare za vodu, kao i održavati sam uređaj kako bi uvijek bio u formi.

Bitka sa vlagom počinje ispod vaših nogu!

Da biste spriječili neželjeni prodor vlage, ključno je pravilno izolovati pod. Membrane otporne na vodu postavljaju se ispod podnih obloga kako bi spriječile njenu pojavu. Uz to, preporučuje se korišćenje izolacionih materijala kao što su polistirenski pločasti materijali koji pružaju dodatnu toplotnu izolaciju.

Takođe je važno obratiti pažnju na drenažu oko vašeg doma. Ako voda lako može da se akumulira oko temelja, postoji veći rizik od prodiranja vlage kroz podove. Ulaganjem u kvalitetne drenažne sisteme i pravilnim usmjeravanjem vode dalje od temelja kuće, štitite svoj dom od osnovnog izvora ove ni malo prijatne prirodne pojave.

Vodič za pravilno održavanje podruma i garaža!

Podrumi i garaže, zbog svoje pozicije i namjene, često su prve linije odbrane protiv vlage. Ove prostorije su sklonije vlažnosti, a njihovo održavanje je ključno za cjelokupno zdravlje i suvoću vašeg doma.

 

Prvi korak u održavanju podruma i garaže je redovna provjera. Obratite pažnju na znakove kao što su tamne mrlje, kondenzacija na prozorima ili čudan miris. Uz to, provjerite i da li postoje pukotine u zidovima ili podu kroz koje može da prodire voda.

Takođe, ventilacija je od presudne važnosti. Dobar ventilacioni sistem će obezbijediti da vlažan vazduh bude izbačen napolje, dok će svjež i suv vazduh cirkulisati unutar prostorije. Ako vaš podrum ili garaža nemaju prozore, razmislite o instaliranju ventilacionih otvora.

I na kraju, držite stvari podignute od poda i izbjegavajte pretrpavanje kako biste spriječili stvaranje vlažnih "džepova" koji mogu postati plodno tlo za plijesan.

 

Kroz pažljivu izolaciju, redovno održavanje i upotrebu proizvoda poput apsorbera, svako od nas može stvoriti okruženje koje odiše svježinom. Ovu ni malo prijatnu pojavu na zidovima je moguće kontrolisati, ali potrebna je stalna pažnja, kao i adekvatno znanje. Na kraju, investiranje vremena i resursa u borbu protiv vodene pare ne samo da čuva vaš dom, već i poboljšava kvalitet života svih njegovih stanovnika.

Dodatno, održavanje suvog okruženja povećava energetsku efikasnost doma, smanjujući troškove grijanja i hlađenja. Takođe, time se povećava tržišna vrijednost nekretnine, čineći vašu investiciju još isplativijom. Sve u svemu, borba protiv vlage je korak ka boljem, zdravijem i ekonomski održivijem životnom prostoru.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.