Kako se efikasno riješiti mrava prirodnim putem

Kako se efikasno riješiti mrava prirodnim putem

Hemijska sredstva najučinkovitija su u borbi protiv mrava, ali štetna su i za okolinu, ljude i kućne ljubimce. Bolje je odabrati neko ekološko rješenje.

Mravi u kuhinji, na terasi, u hodniku? Barem jednom u životu susreli ste se s kolonom koja vas je propisno namučila. Evo savjeta kako ih se riješiti i to na ekološki prihvatljiv način.

Mrave privlače ostaci hrane u kanti za smeće, mrvice na podu, prljavo posuđe. Mirisi ih privlače, ali ih mogu i odbiti. Posebno miris eukaliptusa ili čajevca (cajeputa).

Pomiješajte 5 ml ulja čajevca, 5 ml ulja eukaliptusa i 20 ml etilnog alkohola. Dobit ćete 100 posto prirodan i učinkovit “parfem” za uklanjanje mrava. Poprskajte njihov “put” i uglove u koji se mogu zavući. Dobrodošla je i mješavina sode bikarbone, šećera i kvasca.

Šećer će ih privući, a soda bikarbona i kvasac eliminisati. Dobar trik je i otvorena teglica s medom postavljena na strateška mjesta – pohlepni mravi zaglavit će se u medu.

 

vecernji.hr

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.