Napravite osvježivač za prostor s mirisom po vašoj želji

Napravite osvježivač za prostor s mirisom po vašoj želji

Umjesto kupovnih osvježivača za prostor sa vještačkim mirisima, možete da ih napravite sami birajući miris prema vašoj želji. Uz eterično ulje i dvije čaše vode, potreban vam je želatin, boja za hranu i malo soli. A teglu možete ukrasiti s trakicama i rafijom i tako napraviti poklon o kojem će svi pričati.

Sastojci:

2 čaše vode
1 paket želatina u listićima
15 do 20 kapljica eteričnog ulja po izboru
1 do 2 kašičice soli
boja za hranu

Uputstvo:

1. U posudi ili lončiću zagrijte i izmiješajte čašu vode, eterično ulje i boju za hranu. Čim prokuva sklonite je s vatre.

2. Rastopite želatin i so u vodi, pe nakon toga dodajte drugu čašu (hladne) vode. Dobro promiješajte, ali polako da se ne stvori pjena.

3. Izlijte smjesu u teglice i ostavite na nekoliko dana kako bi se želatin u potpunosti učvrstio (proces možete ubrzati ako je stavite u frižider). Kada se ohladi, teglicu možete zatvoriti poklopcem, pa otvarati po želji ili držati otvorenu kako bi miris uvijek mogao da se širi prostorijom.

4. Kako so ima ulogu sprječavanja budji, nikako nemojte da je zaboravite.

Napomena:

Teglice treba da budu potpuno čiste prije nego što u njih ulijte mirisni žele.

Moguće je napraviti i osvježivač u nekoliko slojeva boje, ali prije nego što stavite novi sloj, morate paziti da se prijašnji dobro ohladio i učvrstio.
Po želji  možete da ih ukrasite trakicama ili rafijom i tako napravite i originalan poklon.

zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.