Kako spriječiti prašinu da se sakuplja na namještaju

Čini li vam se često kao da je brisanje prašine uzaludno trošenje vremena, jer čim se maknete - ona se na namještaj ponovo počinje taložiti? Ne mora biti tako!

Kako spriječiti prašinu da se sakuplja na namještaju

Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne sakuplja toliko brzo - premažite ga smjesom jabukovog sirćeta i glicerina. 

Potrebni sastojci:

  • 1 litar vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika glicerina

Postupak:

Dobro pomiješajte vodu, jabukovo sirće i glicerin. Tekućinu nanesite na pamučnu krpu i sa njom dobro premažite sve površine.

Još nekoliko savjeta:

Ne koristite perušku za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovino čistite grijalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izletjeti čim ih uključite. 

Takođe, izbjegavajte brisanje prašine "na suvo"  jer, kao i kod peruške, prašina će se samo razletjeti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.

Ne zaboravite voditi brigu i o usisavaču, odnosno redovno mijenjajte filter - inače čestice prašine neće ostati unutra već će se raspršiti vazduhom.

 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Limeta i karanfilići u borbi protiv...

RECEPT
DANA

Čokoladni kolač od bjelanaca

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.