Čaj u službi ljepote

Čaj u službi ljepote

Svi već znamo da čaj ima mnogo koristi u našem zdravlju i ljepoti. Ne samo da od čaja možete napraviti ukusno piće, nego se čaj može koristiti i na mnoge druge načine. Mi ćemo vam u nastavku predstaviti samo neke od njih.

Oporavlja suvu, oštećenu kosu
Jedan od načina gdje će čaj biti u službi vaše ljepote je što će pomoći oporavku vaše kose. Za ovaj tretman biće vam potreban topao nezasladjen čaj. Napravite oko litar biljnog čaja i nakon ispiranja šampona prilikom pranja, kosu prelijte čajem.

Čini vašu kožu sjajnom i blistavom
Želite da izgledate zdravo i da vam koža “sija”? Stavite dvije šolje jakog crnog čaja u plastičnu bocu sa sprejem. Naprskajte kožu čajem i ostavite da se osuši prirodno. Sigurno ćete primjetiti da će nakon što se osuši koža imati prekrasan prirodni sjaj.

Eliminišite neprijatan miris stopala
Ako stopala redovno potapate u čaj, eliminisaćete neprijatne mirise. Čaj mora biti jak i svježe skuvan, pa u tako pripremljen čaj, da biste dobili najbolje rezultate, natapajte stopala svaki dan po 20 minuta.

Riješite se bolnih čireva na koži
Imate li strašne, bolne čireve na koži? Ako imate, pokrijte ih sa mokrom kesicom čaja. Najbolje bi bilo da tako prenoći. Ujutru kad se probudite, čir bi trebalo da je isušen, a bol  nestao.

Slijedeći ove savjete bićete još ljepši i još zdraviji.  Domaći preparati su najbolji da ih isprobate. Mnogo su bolji od kupovnih hemijskih proizvoda.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.