Koja sigurnosna vrata su najbolja za vaš dom?

Ulazna vrata našeg doma su prvo na šta posjetioci naiđu i jedno je sigurno: želimo da njihovim izgledom pokažemo naš ukus i poznavanje savremenih trendova u dizajnu. Ali činjenica je da, kada su spoljašnja vrata u pitanju, više od svega razmišljamo o sigurnosti. Ako ste u prilici da zamijenite spoljašnja vrata, vjerovatno će prvo pitanje na koje želite odgovor biti: koja su sigurnosna ulazna vrata najbolja?

Koja sigurnosna vrata su najbolja za vaš dom?

Estetika i funkcionalnost spoljašnjih vrata

Svi želimo da naš dom bude bezbjedno mjesto gdje se možemo opustiti bez straha od provale. Takođe želimo da naš dom izgleda lijepo, modeno i da bude odraz naše ličnosti. Dobra je vijest da se na tržištu nalazi toliko mnogo opcija koje će vam ponuditi odlična, kvalitetna i stabilna sigurnosna vrata u privlačnim kombinacijama, koje ćete lako uklopiti uz fasade vaših kuća ili stanova. Zahvaljujući najnovijim tehnologijama, o boji, teksturi i dizajnu sigurnosnih vrata možete da razmišljate na kraju.

Zato pri njihovom odabiru razmislite prvenstveno o funkcionalnosti. Da li će sigurnosna vrata biti izložena spolja (zbog čega će vam biti potrebni sertifikati o izolaciji) ili unutar zgrada? I najvažnije pitanje – koji stepen sigurnosti želite njima da obezbijedite? Neka to bude prvi orijentir kod izbora materijala i brava za sigurnosna vrata.

Sigurnosna vrata od nerđajućeg čelika

Postoji više tipova sigurnosnih vrata, a svakako jedna od najboljih su vrata od nerđajućeg čelika. Ova vrata se smatraju vrhunskim proizvodom za kancelarije, poslovne prostore i domove, ako želite besprekornu i nesumnjivu sigurnost. Testirana su na različite vrste pokušaja obijanja (čak sa vrlo profesionalnim alatom) i tom prilikom su pokazala svoj kvalitet i postojanost. Takođe, vrata od nerđajućeg čelika su jako dobri izolatori, teška su i nemoguće ih je izvući iz ležišta. Zahvaljujući savremenim folijama, sada se proizvode u različitim bojama, pa tako domu pored bezbjednosti nude i potrebnu toplinu u izgledu.

Sigurnosna vrata od aluminijuma

Aluminijumska vrata nude idealnu toplotnu izolaciju i, zbog stabilnosti i kvaliteta materijala, veoma visoku sigurnost. Aluminijum ne samo da ima visoku strukturnu stabilnost, već je i veoma otporan na vremenske prilike. Dobra stvar je i što su ova vrata veoma laka za održavanje.

Prilikom ugradnje aluminijumskih sigurnosnih vrata možete da ih nadogradite skrivenom armaturom, bravama sa zaključavanjem u više tačaka i slično. Pored toga, možete da birate i načine punjenja sigurnosih aluminijumskih vrata. To samo pokazuje njihovu veliku funkcionalnost i maksimalnu zaštitu koju pružaju.

Sigurnosna vrata od čeličnog lima

Ovakva vrata daju fasadi kuće tradicionalniji izgled, ali opet nisu tako teška i rogobatna kao prava čelična vrata. Sigurnosna vrata od čeličnog lima mogu da se proizvode u mnogim dezenima, pa vam to pruža mogućnost da kreirate individualan dizajn za vaš dom. Do nedavno su se izbjegavala vrata od metala jer narušavaju vizuelnu toplotu objekta. Međutim, zahvaljujući spoljašnjim folijama sa različitim teksturama, i taj problem je uspešno riješen.

Sigurnosna vrata od drveta

Ukoliko i u cijelom domu njegujemo prirodan i rustični stil, masivna, prava drvena vrata biće pravi dodatak na ulazu vašeg doma. Baš zbog toga što treba da odgovore na razne izazove (kao što su atmosferske prilike i sigurnost), vrata od drveta se ojačavaju na različite načine. Ispuna je tu za zvučnu i toplotnu izolaciju, a ugrađivanje sigurnosnih brava u nekoliko pravaca otključavanja, pomoći će prilikom bezbjednosti.

Moderne brave za veću sigurnost

Kada ste materijal vrata uskladili sa svojim preferencijama i mogućnostima, kada ste odabrali dizajn, sljedeće o čemu ćete ozbiljno morati da se pozabavite su same sigurnosne brave. Važno je da znate da se spram kvaliteta brava određuje i nivo sigurnosti vrata. Postoji 6 kategorija sigurnosnih vrata, a kod nas se na tržištu uglavnom nalaze vrata treće kategorije (vrata većih kategorija su takozvana trezor vrata koja se koriste za objekte specijalne namjene, kao što su zlatare ili banke).

Vrata treće kategorije sigurnosti imaju visoki nivo protivprovalne otpornosti jer je iskusnim provalnicima potrebno oko 20 minuta sa profesionalnim alatom i uz veliku buku za njihovo obijanje. 

Najbolje brave su kasa brave sa sefovskim ključevima, jer se neuporedivo teže obijaju od klasičnih cilindar brava. Imaju nekoliko smjerova i čak tri nivoa zaključavanja. Vrlo je važno da vrata kupujete od renomiranih proizvođača koji će vam pružiti dugotrajnu garanciju i ovlašćeni servis. Kada su sigurnosna vrata u pitanju, postojanje garancije i servisa je od ključne važnosti jer najmanje što želimo je da ne možemo da uđemo u svoj stan jer su nam se vrata sa tolikom bezbjednošću zaglavila.

Odnos cijene i kvaliteta

Donesite pažljivo odluku o prostoru, namjeni i materijalu od kojih želite da budu vaša vrata, a to znači ujedno i o stepenu sigurnosti koju će vam pružiti. Vrata od čeličnog rama sa kvalitetnim sigurnosnim bravama su ona koja imaju najbolji odnos cijene i kvaliteta, a zahvaljujućim zaštitnim folijama, dolaze u različitim dezenima koje možete kombinovati sa vašim zamislima.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.