Ispeglajte veš bez pegle

Jedan od omraženijih kućnih poslova je peglanje. Međutim, postoje trikovi koji mogu da olakšaju i ovu "đavolju rabotu". Evo kako da ispeglate veš i to bez pegle!

Ispeglajte veš bez pegle

Peškir u službi pegle

Ovo je jako jednostavan i djelotvoran trik koji možete isprobati gotovo uvijek i svuda. Složite odjeću na ravnu površinu i prislonite na nju vlažni peškir (može i papirnati, ako nemate drugi). Zatim povucite peškir preko zgužvanog dijela, ostavite da se prosuši i spremni ste!

Fen za kosu 

Ovo je daleko najjednostavnija metoda peglanja (osim, naravno, s peglom), a uključuje samo tri koraka:

1. Okačite komad koji želite da ispeglate na ofinger.

2. Odmaknite se pet centimetara.

3. Sušite fenom za kosu dok se nabori ne izravnaju.

Metoda tuša 

Za ovu vam je metodu možda potrebno malo više vremena, ali zato iziskuje i minimalno truda. Vaša odjeća se bukvalno pegla sama, dok se vi tuširate. Sve što trebate da uradite je da zatvorite sve otvore u kupatilu, okačite odjeću koju treba da ispeglate na vješalicu pored tuša i istuširate se toplom vodom. Para iz tuša će poravnati sve nabore na odjeći, samo pazite da je ne skvasite vodom.

Poprskati vodom 

Odlična zamjena za peglu može biti i jedna obična bočica vode s raspršivačem. Okačite odjeću na ofinger, odmaknite se oko 30 centimetara i poprskajte. Možete u vodu dodati i malo omekšivača za veš. Nabori će se izravnati, a kada se odjeća malo posuši, spremni ste za izlazak.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.