Nekoliko savjeta za “mršavije” fotografije

Mi, žene smo valjda uvijek negdje nezadovoljne kad se vidimo na fotografijama. Uvijek bismo mogle biti malo mršavije. Bilo bi dobro da znamo koju pozu da zauzmemo, kako da nadjemo svoj najbolji ugao i sve ostale stvari koje uče na izborima za top modele. Nismo sve Naomi Kembel, ali imamo par savjeta za vas kako da izgledate mršavije na fotografijama.

Nekoliko savjeta za “mršavije” fotografije

1. Namjestite aparat iznad sebe
Mnogi savjeti  za “mršavije fotke” su ustvari lagani, mali trikovi koje svaki fotograf može koristiti. jedan takav trik je foto aparat iznad vas. Ne morate ga držati previsoko; dovoljno je malo iznad glave ili ga smjestite na policu koja je malo viša od vas. Zbog ugla, moraćete gledati prema gore, što će izdužiti vrat i učiniti da izgledate mršavije.

2. Pazite na glavu
Od položaja glave, ustvari mnogo zavisi kako ćete izgledati na slici. Ne biste trebali glavu povući nazad pod uglom, recimo. Tako vam brada (čitaj podbradak) može izgledati veća, pa čak i ako ste mršavi, lice će vam izgledati mnogo veće. Umjesto toga, glavu naprijed, pa čak i ako imate podbradak, to će ga smanjiti i stvoriti iluziju mršavijeg lica.

3. Okrenite se
Pravilno pozicioniranje vašeg tijela je još jedan odličan savjet za “mršavu” fotografiju. Ne treba da se suočavate sa foto aparatom u fulu, jer bez obzira na sve, to će učiniti da izgledate veće nego što jeste. Ispravite kičmu, podignite ramena i obrnite se od objektiva. Umjesto toga možete se i okrenuti na pola u stranu, izbaciti jednu nogu ispred druge, a da njeni nožni prsti ostanu okrenuti prema aparatu, dok je vaša cijela težina prebačena na drugo stopalo. 

4. Uvucite stomak
Kod ovog trika morate biti oprezni. Važno je, opet, da su vam ledja ravna i ramena podignuta. Jedino što treba da uradite je da malo uvučete stomak, ali ne pretjerujte, pazite da vam se ne ocrtaju rebra. Tad je previše očigledno da ste poplavjeli da biste izgledali mršavije. Sve treba da izgleda prirodno.

5. Nosite tamniju odjeću
Nije svaki savjet za “mršave” fotografije vezan samo za položaj vašeg tijela. Od velikog je značaja i to kako ste obučeni. Ako nosite tamniju odjeću, automatski ćete izgledati mršavije. Crna je uvijek pun pogodak, a osim toga, fotografija će izgledati predivno dramatična. Zapamtite, vrsta odjeće koju nosite je takodje važna. Bilo šta preveliko, značiće da nešto pokušavate da sakrijete, dok će preuska odjeća prikazati nepoželjna ispupčenja koja možda i nisu tu. Nadjite neku sredinu.

6. Izaberite pravu frizuru
Frizura vas, takodje, na fotografiji može učiniti mršavijom. Ako znate da ćete se fotografisati, pokušajte da izbjegavate bilo šta “zalizanoi zategnuto”, tipa konjskog repa, gdje vam je cijela kosa pokupljena prema nazad u strogi rep. Puštajući neobavezne pramenčiće da vam padaju po licu, cijeloj fotografiji dajete odredjenu mekoću. A izbjegavajući bilo kakve oštre linije, koje bi vašu glavu, vrat i ramena mogle učiniti većim nego što jesu.

Nadamo se da su vam naši savjeti za “mršave fotografije” dali neke dobre ideje. Ipak, jedno imajte na umu, volite svoje tijelo bez obzira na veličinu i oblik. Uglavnom, znate da postoji nekoliko stvari koje možete učiniti ukoliko nekad, iz nekog razloga ne budete zadovoljni svojom “mršavošću” na fotkama.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.