Uradite sami ombre – prelivajuće nokte

Uradite sami ombre – prelivajuće nokte

Ukoliko pokušavate da idete u korak sa trendovima njegovanja noktiju, definitivno treba da naučite kako da  napravite  prelivajuće nokte. Prelivajuće nokte, poznatije kao ombre ili gradijent nokte, je veoma lako napraviti. Sve što vam je potrebno je sunđer za šminkanje i nekoliko bočica laka za nokte! Ovaj trend je naročito dobar ukoliko ne možete da se odlučite kojom bojom da nalakirate nokte. Uzmite nekoliko lakova oko kojih se dvoumite i slijedite jednostavnih 7 koraka do ombre noktiju!

1. Pripremite nokte

Prvi korak da bi dobili prelive je da pripremite vaše nokte. Dobro je da se uvijek pripreme prije lakiranja, jer to pomaže da vaši nokti ostanu zdravi. Prvo operete ruke, zatim otklonite prethodni lak i oblikujte nokte tako što uklonite zanoktice i isturpijate ih. Kada ste završili sa pripremanjem noktiju, nalakirajte ih sa osnovnim bezbojnim  lakom.   To vam daje ljepšu osnovu za druge lakove koje ćete nanositi.

2. Pripremite sunđer za šminkanje

Uzmite sunđer za šminkanje. Obično dolaze u pakovanju i u obliku trouglova. Preporučujemo da uzmete one najjeftinije koje možete da nadjete u kozmetičkoj prodavnici. Umočite sunđer u šolju vode prije nego što ga budete koristili. To će spriječiti da se lak ne absorbuje prebrzo u sundjer.

3. Izaberite dvije ili tri boje

Izaberite  dvije ili tri boje. Najbolje je da to budu neke kontrastne boje. Možete koristiti i slične, ali neka bude nekoliko  nijansi da bi dobili efekat ravnomjernog prelivanja. Obojite  prvo cijeli nokat sa jednom od odabranih boja i pustite da se potpuno osuši. Imajte na umu da prvi sloj treba da bude najsvijetlija boja!

4. Dodajte malo boje na sunđer

Obojite male komade sundjera novom bojom. Postarajte se da imate više slojeva (boja ) lakova  da se lak ne bi potpuno osušio prije nego što ga stavite. Takodje, bitno je da vodite računa da ih ne stavite  preblizu jedan drugom! Još uvijek nije poželjno da se boje pomiješaju!

5. Nanesite boju na nokat

Sada dolazi zabavni dio! Počnite od dna nokta sa prvom bojom. Nanesite je pažljivo. Slijedi, nanošenje druge boje, pa treće. Postarajte se da se boje preklope pomalo, da bi se dobio lijep prelazak jedne boje u drugu.

6. Nanesite providan sloj

Poslije nanošenja  izabranih boja na svakom prstu, završite lakiranje sa beznojnim lakom. Bezbojni lak će finalizovati vaš izgled pravljenjem lijepog i sjajnog odraza.

7. Pospremite

Pošto sundjer nije baš pravi alat za lakiranje noktiju, najvjerovatnije ćete imati puno  laka koji je van nokta. Koristitite štapiće za uši potopljene u aceton, da bi uklonili lak koji je prešao izvan noktiju.

Eto, to je to, drage dame! Šta mislite o prelivajućim noktima? Ovaj trend je stvarno odličan kada ne možete da se odlučite za boju!

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.