Sve što ste htjeli da znate o dubinskom pranju kose

Piše: Duška, frizerski salon

Sve što ste htjeli da znate o dubinskom pranju kose

Zimsko doba dosta nepovoljno utiče na vašu kosu. Ipak, postoji rješenje. Dubinsko pranje kose uklanja različite proizvode koji se talože na kosi i koži glave. Naslage se stvaraju korišćenjem različitih proizvoda za stajling kose (gel, pjena, lak za kosu), kao i korišćenjem regeneratora, šampona, potom, tu su i štetni uticaji duvanskog dima, izduvnih gasova, vjetra i sl. Ostaci ovih proizvoda otežavaju kosu, čine je suvom, slijepljenom i beživotnom, onemogućavaju prelamanje svjetlosti kroz istu i generalno narušavaju zdrav i lijep status Vaše kose. Takođe, kosa se i brže prlja, a estetski postaje manje dopadljiva. Poslije kompletnog dubinskog pranja sa feniranjem, kosa je lepršavija, laganija, sjajnija i ljepša. Važno je napomenuti da će efekat djelovanja regeneratora i maski za kosu posle tretamana biti višestruko poboljšan.

Šamponi za dubinsko pranje nemaju njegujuće dejstvo, jer ne sadrže sastojke koji se lijepe za dlaku I tako je njeguju. Zapravo, jako su odlični za uklanjanje zaostataka drugih proizvoda, ali mogu isušiti kosu ako se nesmotreno i često koriste. Preporučuje  se korišćenje jednom ili nekoliko puta mjesečno - što vam je kosa masnija, možete je češće prati ovakim šamponima.

Kako kosa izgleda poslije pranja ovakvim šamponom?
Razlika je uočljiva odmah:

  • kosa je lepršavija, laganija, sjajnija (svjetlost se bolje prelama o površini dlake),
  • može vam se desiti da izgleda kao da je ima više (jer nije slijepljena raznim kondicionirajućim sastojcima koji šamponi obično sadrže),
  • bolji je i volumen.

Važan efekat je da će regeneratori i maske mnogo bolje djelovati  (bolje djeluju jer nema naslaga na kosi koje bi oslabile dejstvo). Ovi šamponi imaju nešto viši pH nego obični, pa se kutikula više otvara i maske se bolje «primaju». Zato su idealni za korišćenje prije tretmana za rekonstrukciju, kao i prije farbanja.

Ovi šamponi se koriste isto kao i obični: šamponirate  dva puta, s tim što pri drugom nanošenju možete ostaviti šampon da djeluje nekoliko minuta, tako da će efekti čišćenja  biti bolji. Ako ipak riješite da platite tretman dubinskog pranja u salonu, onda ćete uživati u potpunosti i prepustiti se višeminutnoj masaži glave.

Šamponi za dubinsko pranje su odličan dodatak  njezi kose i definitivno daju rezultate. Ako imate masnu kosu, dopašće vam se efekat osvježenja i produžene čistoće, a ako se borite sa problemima suve i oštećene kose, bićete prijatno iznenađeni kako neke maske  i regeneratori sada mnogo bolje djeluju.
Efekti su vidljivi odmah, a to su sjaj, lepršavost i mekoća. 

 

Duška, frizerski salon 'PELOS'

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.