Šminkeri savjetuju kako da sakrijete umor na licu

Šminkeri savjetuju kako da sakrijete umor na licu

Ovi trikovi profesionalnih šminkera pomoći će vam da “razbudite” umorno lice. Ako vam je prvi na pamet pao korektor - griješite. Korektor nije “čarobni štapić” koji će prikriti tragove neprospavane noći te može imati i suprotan učinak ako pospane oči stavite u prvi plan. Bolji učinak od korektora ima podloga svijetle, gotovo neprimjetne nijanse, koja će savršeno prekriti crvenilo i mrlje na koži pa će lice izgledati svježe i odmorno. 

- Prvo nanesite hidratantnu kremu obogaćenu lavandom ili limunom. Kremu razmažite između dlanova pa je nanesite na vrat i ramena; tako ćete probuditi čula i automatski se osjetiti osvježeno - savjetuje šminkerka Carola Myers. Da biste razbudili umorne oči, poslužite se uvijačem za trepavice. Trik je u tome da trepavice uvijete prema gore u tri poteza. Uvijač stisnite samo jedanput na unutarnjoj liniji trepavica, jedanput na sredini i jedanput na spoljnoj liniji trepavica. 

Čim uvijete trepavice, oči će izgledati otvorenije, a efekt pojačajte slojem maskare za produžavanje trepavica, s oznakom “lengthening”, koja će ujedno i učvrstiti uvijene trepavice. Potom primijenite dvobojni trik. Iznad gornjih trepavica povucite linije u dvije različite boje, od kojih je jedna duboka, a druga jarka. Najprije povucite liniju tamnosmeđim ili crnim ajlajnerom, a zatim iznad nje liniju u nekoj od živih boja dragulja poput plave boje safira ili smaragdnozelene. Tako ćete neutralizovati sjenke ispod očiju, a beonjača će djelovati veća. Upotrebite jarki ruž. 

- Ako inače koristite blijedu nijansu, stavite jarku nijansu ružičaste kako biste ‘podignuli’ lice - savjetuje Carola Myers. Nestašni pramenovi oko lica u tren oka će učiniti da izgledate odmornije. Zahvaljujući šamponima za suvo pranje, ne morate se probuditi ranije kako biste prije odlaska na posao stigli da operete kosu. Nanesite šampon prema uputstvu, a zatim kratko posušite fenom na visokoj temperaturi kako biste razbarušili kosu. 

I obrve mogu imati lifting-efekt

Pune i blago zaobljene obrve imaju lifting-efekt pa kapci izgledaju podignuto. Kratkim i mekim potezima olovke popunite obrve, a potom ih četkicom počešljajte potezima prema gore i prema vanjskoj ivici. Olovka u neutralnoj sivoj ili boji kose odlično se slaže sa svim nijansama obrva i tena. Odaberite olovku suve teksture koja je postojana i  na drugo kraju ima sunđerčić kojim možete omekšati linije, savjetuje profesionalni šminker Troy Surratt.

Olovka boje tena za odmorne oči

Da bi umorne oči izgledale veće i blistavije, po unutarnjem rubu donjeg kapka povucite liniju olovkom u boji tena. Odaberite bež, ne prebijelu nijansu, jer osim što izgleda prirodnije, bež nijansa bolje neutralizuje crvenilo u očima i oko njih, savjetuje Tim Quinn, šminker brenda Giorgio Armani Beauty.

Svjetlucava sjenka čini čuda

Na unutrašnji ugoa oka, pored nosa, nanesite malo bijele svjetlucave sjenke - oči će izgledati veće, pogled će biti bistriji, a cijelo lice djelovaće odmornije. 

Rumenilo je obvezno za svjež izgled

Rumenilo u ružičastim i breskvastim nijansama sa malo zlatnog sjaja, vješto poput mađioničara, odvlači pažnju sa sjenki i podočnjaka ispod umornih očiju pa lice izgleda svježe i blistavo. Trik je u tome što ružičaste i breskvaste nijanse neutralizuju plavu boju podočnjaka. No, izbjegavajte narandžasta rumenila uz koja će umorno lice izgledati još umornije.


24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.