Trik pomoću kojeg vam palačinke nikad neće biti žilave

Trik pomoću kojeg vam palačinke nikad neće biti žilave

Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

receptu prema kojem većina nas pravi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelance i žumance, dobićete nikad mekanije palačinke.

Postupak

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanca odvojite od žumanaca koje umutite u smjesu, a bjelanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanaca) i dobro ih promiješali, od bjelanaca napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) pa ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

 

zadovoljna.dnevnik.hr 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.