Dojenje ne utiče na opuštanje grudi

Najčešće navođen razlog  za odbijanje dojenja  je opuštanje grudi. Međutim, najnovija istraživanja su pokazala da to nije tačno.

Dojenje ne utiče na opuštanje grudi

Na opuštanje grudi najviše utiče sama trudnoća i psihofizičke promjene u njoj, starost buduće mame, kao i pušenje. Do ovakvih zaključaka se došlo nakon istraživanja koje je sprovelo Udruženje američkih plastičnih hirurga. Razlog za sprovođenje istraživanja je bio zahtjev za rekonstrukcijom grudi velikog broja žene koje su rađale. U ovom istraživanju je učestvovalo 132 žene koje su rađale, a 60% ih je dojilo dijete. Istraživači su prikupili podatke od svake žene o težini, visini, veličini grudnjaka u trudnoći i o tome da li su pušači.

Utvrđeno je da neme razlike u stepenu opuštenosti grudi između žena koje su dojile i koje nisu. Takođe je utvrđeno da se opuštenost grudi povećava sa brojem rođene dece i da pušenje jako negativno utiše na opuštanje grudi. Pušenje razgrađuje elastin, koji je odgovoran za zategnutost kože koja drži grudi. Nošenje neodgovarajućeg grudnjaka takođe negativno utiče ne opuštanje grudi.

Najvažniji rezultat ovog istraživanja je da dojenje ne dovodi do promena na grudima, tako da je najčešći razlog nedojenja ostao bez argumenata.

 

Netsrbija.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.