3 koraka za uklanjanje masnog sjaja sa čela, brade i nosa

Užasno nervira kada pogledate fotografiju, a na njoj je najupečatljiviji sjaj sa vašeg čela, jel' da? Uz tri trika i sa prirodnim preparatima to može da postane prošlost...

3 koraka za uklanjanje masnog sjaja sa čela, brade i nosa

Čišćenje

Prvi korak u rješavanju masnog sloja sa T zone je odgovarajuće čišćenje lica ujutru i uveče. Odaberite nježni tonik za umivanje s niskim PH vrijednostima koji će ukloniti višak masnoća sa površine kože, ali neće uništiti zaštitni sloj. Lice nemojte tretirati agresivnim sapunima jer ćete postići suprotni efekat. Jednom nedjeljno uradite i piling kože koji će ukloniti mrtve ćelije i nečistoće s površinskog sloja kože.

Maska za lice

Barem jednom nedeljno priuštite sebi masku za lice koja će sigurno ukloniti višak masnoća s područja brade, nosa i čela. U tom zadatku posebno će biti djelotvorna zelena glina, običan svježi krastavac isječen na kriške ili "smoothie" napravljen od malo zobene kaše, jednog svježeg krastavca i kašike jogurta. Ovakav "smoothie" držite na očišćenom licu oko pola sata, a potom isperite hladnom vodom.

Nježna šminka

Agresivne kreme i kozmetički proizvodi dodatno će da zamaste T zonu. Zato birajte nježne pudere i druge preparate za lice. Najbolje bi bilo da koristite organske proizvode za lice s prirodnim AHA kiselinama i vitaminima A i E.


Zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.