6 atraktivnih lokacija na Balkanu za vjenčanje iz snova

Ako ste u potrazi za lokacijom iz snova za vaše vjenčanje, i ako se dvoumite da li želite neku varijantu u prirodi, ili da organizacija vjenčanja bude sprovedena u nekom prelijepom ambijentu, u nastavku teksta možete pročitati o atraktivnim lokacijama na Balkanu, za koje se može ispostaviti da predstavljaju baš ono idealno mjesto za kojim već dugo tragate.

6 atraktivnih lokacija na Balkanu za vjenčanje iz snova

Sveti Stefan, Crna Gora

Sveti Stefan je apsolutno jedinstveno mjesto na cijelom svijetu, budući da istovremeno predstavlja i ostrvo, i grad, i hotel. Takođe, ovo ostrvce predstavlja nesvakidašnji spoj luksuza i istorije, prošlog i savremenog, zbog čega se smatra i mjestom jedinstvene i neponovljive ljepote. Upravo iz tih razloga i jeste jedna od omiljenih lokacija za vjenčanja u čitavoj Crnoj Gori. A zbog atraktivnog položaja i 3 crkve koje se nalaze na Svetom Stefanu, lako možete zamisliti da se upravo ovdje dešava vaše vjenčanje iz snova.

Osim prelijepog pogleda, luksuznog smještaja i bazena, postoji opcija zakupljivanja soba za goste, za slučaj da i želite da organizujete i proslavu vjenčanja na Svetom Stefanu. Najzad, plaže Svetog Stefana spadaju među najljepše u Evropi, pa ako ste oduvijek sanjali o vjenčanju na plaži, onda je Sveti Stefan definitivno pravi izbor za vas.  

Dvorac “Dunđerski”, Srbija

Ovaj dvorac je već čitavu deceniju jedna od najpopularnijih lokacija za ceremonije vjenčanja, koje se ovdje organizuju preko cijele godine. Dvorac se nalazi 15 km od Bečeja, prema Bačkoj Topoli. Razlog što je toliko omiljen je to što je organizacija vjenčanja vrhunska. Ceremonije se mogu organizovati i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a Dvorac Dunđerski je popularan ne samo kod parova iz Srbije, već i iz drugih zemalja.

Parovi koji žele ovdje da se vjenčaju se javljaju po nekoliko mjeseci unaprijed, kada uprava dvorca zakazuje sastanak na kom se potrudi da čuje želje mladenaca i da te želje sprovede u djelo. Pritom, vjenčanje je moguće obaviti u salama dvorca, Plavom salonu, ili na travnjaku ispred dvorca.

Osim građanskog vjenčanja, ovdje se može obaviti i crkveno vjenčanje, i tada matičar i svještenik dolaze iz Bečeja. Osoblje dvorca vam takođe može obezbijediti dekoratera, ako nemate svog koji može urediti salone po vašoj želji i na taj način zaista učiniti vaš najvažniji dan bajkovitim. Mladenci se takođe mogu provozati kočijom, popeti na kulu sa koje se pruža predivan pogled na Panonsku niziju, a u okviru dvorca se nalazi i čuvena ergela, savršena za ljubitelje jahanja.

Park za vjenčanja na Adi Ciganliji, Srbija

Ako ste poželjeli vjenčanje pod vedrim nebom, park za vjenčanja na Adi je savršen za to. Ovaj park se nalazi na novobeogradskoj strani obale, iza terena za golf. Najljepši period za organizovanje ceremonije je maj, a sezona traje dok god je lijepo vrijeme, od aprila do oktobra.

Čitav ambijent još ljepše izgleda kad se ukrasi cvijećem i balonima, a u sklopu parka se nalazi i restoran “Jezero” koji zaintresovanim mladencima može obezbijediti uslugu keteringa. Takođe, možete rezervisati i bend ili možda orkestar koji bi pratio ceremoniju, što bi cijelu atmosferu učinilo još ljepšom.

Paviljon za vjenčanja u Vrnjačkoj Banji, Srbija

Vrnjačka Banja je i inače poznata po Mostu ljubavi, koji donosi sreću parovima, pa je zato pravi izbor i za mladence koji žele da se vjenčaju na u ovoj banji. Posljednjih nekoliko godina popularno mjesto za vjenčanja je Paviljon koji se nalazi u centralnom parku ovog prelijepog turističkog gradića, baš u blizini Mosta ljubavi.

Sezona vjenčanja u ovom parku je od maja, pa sve do kraja ljeta, kada je park prepun parova, ali je potrebno da se parovi jave neko vrijeme unaprijed zbog rezervacije. Ljudi iz organizacije se potrude da postave klupe za goste u formi amfiteatra, što obezbjeđuje preglednost ceremonije, dok je korišćenje samog Paviljona besplatno.

Takođe, ako vam je to želja, možete ukrasiti prostor, angažovati agenciju koja će obezbjediti dekorativne stolove i stolice, i muziku po vašem izboru. Budući supružnici mogu iznajmiti i kočiju koja će ih dovesti na ceremoniju. Poslije ceremonije, tradicionalno maldenci kače katanac na Mostu ljubav radi buduće sreće u braku.

Bled, Slovenija

Jezero Bled u Sloveniji je mjesto gdje se bajke rađaju. Duboko plavo jezero između visokih Alpa, s crkvom na ostrvcetu u sredini, čini ovaj slovenački turistički dragulj jednom od glavnih atrakcija u ovoj zemlji, a svakako i jednom od najatraktivnijih lokacija za vjenčanja na Balkanu, ako želite da vaše vjenčanje bude baš posebno.

Možete iznajmiti brodić koji će vas dovesti do ostrvceta u samom centru jezera, koje je u Sloveniji omiljena lokacija za ceremoniju vjenčanja. Prema tradiciji, zarad dobre sreće u braku, mladoženja treba da ponese mladu stepenicama do crkvenog zvona koje treba da povuku zajedno, i potom da zamisle želju u crkvi.

Ohrid, Makedonija

Osim što je preijepo, ovo jezero je, kao jedno od najstarijih i najdubljih u Evropi, i od velike je važnosti kao rezervat prirode i dom za preko 200 endemskih vrsta. Osim toga, na Ohridu se nalazi i jedna od najstarijih srednjovekovnih crkava, Sveti Naum, koja je locirana na jednom uzvišenju iznad jezera, i predstavlja jedinstvenu oazu mira i nestvarnog pogled na jezero. Sve to čini da ovo područje bude jedna od omiljenih lokacija za vjenčanja u Makedoniji, naročito za parove koji su posvećeni vjeri.

Za one koji ne žele crkveno vjenčanje, ali žele da uživaju u prelijepom ambijentu Ohridskog jezera, onda su brojni hoteli i restorani na obali pravi izbor, a neki od njih imaju i svoje privatne plaže, što je savršeno za ljetnje vjenčanje, za šta su na Ohridu najbolji jul i avgust.

Postoji i veliki broj drugih lokacija koje mogu biti savršene za vas, ali mi smo se potrudili da odaberemo najljepše i najbajkovitije, koje bi bile i savršen izbor za ljetnju sezonu koja je, evo već skoro pri kraju.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.