Eliminišite negativnu energiju iz svog doma uz 5 feng shui savjeta

Kakav je vaš dom? Da li u njemu postoji otvoreni protok komunikacije? Da li su razgovori koje u njemu vodite prijatni i da li su prepirke i svađe veoma česte? Koju vrstu zabave upražnjavate u njemu? Postoje velike šanse da se i u vašem domu nagomilala negativna energija – u zidovima, tapetama, namještaju i, na kraju, u vama samima.

Eliminišite negativnu energiju iz svog doma uz 5 feng shui savjeta

Prema feng shui vjerovanju, potrebno je uraditi sljedećih par stvari kako biste eliminisali negativnu energiju iz svog doma.

Otvorite prozore

Sjetite se samo kako se dobro osjećate kada ste u prirodi. Vazduh vam pomaže da se osjećate bolje i da podignete nivo energije. Kada otvorite prozore, vi pozivate tu “divlju” silu u vaš životni prostor. Spoljašnji vazduh pomaže vašem domu da uživa u prirodnom čišćenju i da izbaci negativnu energiju napolje.

Paljenje tamjana

Štapići sa mirisom tamjana vam mogu pomoći da se smirite i da prizovete pozitivnu energiju u svoj dom. Zapalite ih nakon burne rasprave ili bilo koje druge dugotrajnije neprijatnosti – to će vam pomoći da vratite ravnotežu u vaše okruženje. Stručnjaci preporučuju i štapiće bijele kadulje ili sandalovine. Eksperimentišite i koristite ono što vaš nos najviše “voli”.

Čistite

Usisavanje funkcioniše veoma dobro kada površine želite da držite urednima. Međutim, simbolično čišćenje metlom stvara opipljivi energetski pomak. Usisavajte da bi vam kuća bila uredna. Ali, kada je energija u domu statična, koristite metlu. I, ne brinite ukoliko imate ćilime u domu – metla čak i ne mora da ih dodiruje. “Metite” ka vratima ili otvorenom prozoru. Ovaj ritual vam pomaže da otjerate negativnu energiju iz vašeg doma i prizovete pozitivnu.

Uživajte u kupki od morske soli

Kada im se ne posveti pažnja, toksične riječi se “uvlače” u vas. One se nagomilavaju i njihove efekte osjećate nakon nekoliko sedmica u vidu neočekivanih ispada ili lošeg raspoloženja. “Uronite” u slanu kupku na dvadeset minuta – ovaj ritual odmah obnavlja vaša lična energetska polja. U vodu dodajte dvije do četiri šolje morske soli i par kapi omiljenog esencijalnog ulja i uživajte.

Koristite lijepe riječi

Navike se ne mijenjaju preko noći pa probajte ovo: neka vam bude cilj da riječi “radost” i “ljubav” upotrijebite pedeset puta dnevno. Kada hodate kroz svoj dom i govorite lijepe riječi vi ujedno i eliminišete negativnu energiju iz njega. Pokušajte, nije teško.

minimagazin.info

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.