Napravite originalnu novogodišnju čestitku

Zašto ove godine ne biste napravili nešto svoje i vratili Novoj godini i Božiću toplinu koju zaslužuju? Garantujemo dobru zabavu, ali i srećno dijete koje će ovakve trenutke pamtiti dugo, dugo...

Napravite originalnu novogodišnju čestitku

Većinu potrebnog materijala vjerovatno imate kod kuće. U slučaju da vam nešto nedostaje, nemojte odustati, probajte nabaviti ili se snaći s onim što imate na raspolaganju. Naprotiv, u tom slučaju čestitka će dobiti i vaš „potpis“.

Potreban materijal: Hamer papir – crni, Hamer papir (ili kolaž) – plavi, rebrasti karton – crni, providne košuljice za papire, stiropor, bijela pjenušava guma (ili stari podmetač, kartončić), crveni i žuti filc (ili tkanina), ukrasna traka, pluto, šljokice, makaze.

Potreban alat: Makaze (skalpel), vruće ljepilo, selotejp, uhu ili oho ljepilo.

Uputstvo za izradu:  Zimska čestitka – Tiha noć

 

1. Izrežite oblik čestitke od crnog rebrastog kartona. Iznutra zalijepite crni hamer papir iste veličine. Na prednjoj strani čestitke skalpelom izrežite oblik prozora.

 

2. Od crvenog filca i ukrasne trake napravite zavjesu. Zalijepite je na prozor vrućim ljepilom ili selotejpom.

 

3.U plastičnu providnu košuljicu stavite izmrvljeni stiropor i dobro zatvorite selotejpom. Pričvrstite je s druge strane prozora. Zalijepljene dijelove prekrijte crnim hamerom.

 

4. Na unutrašnju stranu zalijepite plavi kolaž (nebo) u obliku prozora. Izrežite zimsku siluetu od bijele pjenušave gume. Izrežite kućice od pluta ili braon kartona. Od žutogfilca izrežite mjesec i zvijezde. Sve to zalijepite na nebo vrućim ljepilom.

 

5. Izrežite i zalijepite kartončić u koji ćete nešto napisati.

 

Čestitamo! Vaša čestitka je gotova.

Vedrana Puhar/ Mali Kreativci

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.