6 savjeta za čistiji toalet

Čišćenje toaleta nije ničiji najomiljeniji posao, ali ipak, s vremena na vrijeme je neophodno zasući rukave i navući gumene rukavice. U ovom tekstu daćemo vam nekoliko savjeta kako da ovaj posao obavite brže i lakše.

6 savjeta za čistiji toalet

Toalet čistite češće

Iako zvuči logično, veoma često zaboravljamo na ovo. Ipak, ne smetnite sa uma da je toalet mjesto prepuno bacila i raznih mikroorganizama. Upravo zbog ovoga, neophodno je dobro očistiti toalet makar jednom nedjeljno, dok vam detaljno čišćenje preporučujemo makar jednom mjesečno.

Koristite kiselinu za čišćenje

Onda kada uobičajeni komercijalni hemijski preparati za čišćenje toaleta, otpušivanje slivnika, čišćenje bigara i masnoća, ne urode plodom, vrijeme je za kiselinu za čišćenje. Ostavite kiselinu da odstoji preko noći u WC šolji i slivnicma i izjutra pomoću stare četkice za zube sastružite masnoće i nečistoću sa površina vaših sanitarija. Na kraju, sve dobro isperite vrelom vodom.

Koristite četkicu za zube

Ne samo za pranje zuba, četkicu za zube, onu koju ste već istrošili i zamijenili novom, koristite za čišćenje toaleta. Buđ i razna prljavština se veoma lako zavuče u fuge između pločica, baš kao i na spojevima sanitarije i pločica. Ova mjesta ne mogu se ničim očistiti bolje nego starom četkicom za zube. Malo kiseline ili sode za čišćenje uz nešto više truda i vaše kupatilo će biti u sjajnom izdanju.

Izaberite dobru četku

Četka za čišćenje WC šolje je veoma važan detalj svakog toaleta. Ali ne samo detalj, to je i prvi alat koji preventivno pomaže da zaštitite vašu šolju i čitav kanalizacioni sistem od kvarova, mnogo prije nego li vam zatreba vodoinstalater. Dobra četka se neće brzo razresati ili iskriviti i na taj način ćete uštedeti novac, ali još važnije, kvalitetno i efikasno ćete čistiti prljavštinu sa zidova WC šolje.

Vlažne maramice

Neki od vas će se iznenaditi, ali upotreba antibakterijskih vlažnih maramica nije dobra samo za vas i članove vaše porodice, ona je dobra i za vaš toalet i njegovu čistoću. Upotreba ovih maramica sprečava pojavu mikroorganizama i bakterija.

Dezinfikujte

Korišćenje asepsola ili nekog drugog hemijskog sredstva za dezinfekciju brave, slavina i drugih elemenata koji su vam svakodnevno pod rukama, spriječiće pojavu bakterija i njihovo širenje. Takođe, iz istog razloga, izbjegavajte postavljanje stazica i raznih drugih pokrivki na podu ili daski WC šolje. Iako je ovo decenijama popularan vid ukrašavanja toaleta, ne zaboravite da ovakve tkanine u vašem toaletu, pružaju odlično utočište mikroorganizmima.

Na kraju, ne zaboravite, održavanje higijene vašeg kupatila i toaleta, doprinosi ne samo zdravlju vas i vaše porodice, već i štiti vaše sanitarije, slivnike i cijevi od kvarova, i smanjuje rizik od zapušenja kanalizacije. A kao što znamo od davnina, bolje je spriječiti nego liječiti.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.