Planirate proljećno sređivanje doma? Evo nekoliko ideja za to!

Dolazak lijepog vremena nas mami da nešto radimo, naročito kada je uređenje doma u pitanju. Vrijedne domaćice su već uveliko svoje balkone ukrasile cvijećem, iznijele baštenske garniture i uživaju u lijepom vremenu sa svojim ukućanima.

Planirate proljećno sređivanje doma? Evo nekoliko ideja za to!

Neki se trude da vrijeme iskoriste za nešto ozbiljnije majstorske radove poput postavljanja nove izolacije, zamjena stare stolarije, kompletnom renoviranju kuhinje ili kupatila i sl, kako bi ljeto spremno dočekali. Ukoliko i vi spadate u kategoriju ljudi koji planiraju renoviranje doma u bliskoj budućnosti, dajemo vam nekoliko savjeta u nastavku teksta.

Neobične pločice za kuhinju - zašto da ne?

Kuhinja je centralno i definitivno najvažnije mjesto za svaku domaćici koje uvijek mora da bude dovoljno funkcionalno i opremljeno. Ako smatrate da su vam pločice za kuhinju već dotrajale, u smislu da su okrnjene i na nekim mjestima oštećene, zašto ih ne biste zamijenili novim? Za ovu investiciju nećete morati puno novca da izdvojite s obzirom da je većina kuhinja manje kvadrature pa vam trošak kupovine pločica neće biti tako veliki kao na primjer trošak prilikom kupovine kompletno nove stolarije. Za malo novca možete dobiti potpuno novu kuhinju tako što ćete izabrati pločice zanimljivog i neobičnog dezena, drugačijeg od onog na koji ste navikli.

U salonima keramike možete pronaći raznorazne modele pločica, od onih sjajnih do onih sa mat efektom. Za podne pločice za kuhinju, savet je da birate one neklizajuće i otporne na vlagu, dok kod odabira zidnih možete eksperimentisati.

Nova pvc vrata za veću bezbjednost vašeg doma

Pvc stolarija je posljednjih nekoliko godina i te kako popularna u mnogim domaćinstvima. Razlog je jednostavan - pristupačna cijena kao i zadovoljavajući kvalitet. Ako već duže vrijeme razmišljate o zamjeni ulaznih vrata novim, pvc vrata predstavljaju idealno rješenje. Potrebno je da stara vrata izmjerite i odete u radnju koja se bavi proizvodnjom i prodajom pvc stolarije. Radnicima dajte precizne dimenzije, i za svega nekoliko dana dobićete potpuno nova ulazna vrata za kuću ili stan.

Danas se pvc vrataprave po principu veće sigurnosne zaštite tako da ćete svoj dom zaštiti od lopova i provalnika. Većina radnji prave vrata sa posebnim mehanizmom zaključavanja i bravama tako da onemogućavaju njihovo obijanje.

Ukoliko planirate da nešto od stolarije promijenite u svom enterijeru, savetujemo vas da prednost upravo date pvc stolariji kojoj povjerenje ukazuje sve veći broj zadovoljnih korisnika.

Proljećno dekorisanje balkona se podrazumijeva

Ako to još uvijek niste uradili do sada pa vam je terasa još uvijek prenatrpana raznoraznim rekvizitima za čišćenje kuće, vrijeme je da je oslobodite i ukrasite sezonskim cvijećem sa pijace. Za početak odložite sve nepotrebne stvari na neko drugo mjesto kako biste dobili prazan prostor. Terasu detaljno očistite i prebrišite, a ukoliko ste u mogućnosti možete je obložiti novom vještačkom travom koju možete kupiti u svim bolje snabdjevenim prodavnicama. Tako ćete dašak prirode unijeti na svoj balkon. Vještačka trava u kombinaciji sa žardinjerama punim šarenolikim cvećem učiniće vaš balkon idealnim mjestom za opuštanje.

Neka drvena polica, kao i zanimljiva baštenska garnitura sa dezeniranim jastucima omogućiće vam da se osjećate ugodno nakon svakog boravka na terasi.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kada presolite jelo...

RECEPT
DANA

Nugat čizkejk

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.