7 čarobnih trikova za savršeno čiste tepihe i namještaj

Zamislite trenutak kada se vratite kući poslije napornog dana. Otvorite vrata, a vaš dom vas dočeka sa svježim, čistim tepisima, sjajnim namještajem i ambijentom koji odiše toplinom i udobnošću.

Zar ne zvuči divno? Vjerujte nam, ovakva scena ne mora biti rezervisana samo za snove ili slike iz časopisa. vi možete pretvoriti ovu sliku u realnost, a mi smo tu da vam otkrijemo kako. Spremite se, jer slijedi sedam čarobnih trikova za održavanje i dubinsko pranje tepiha i namještaja kod kuće.

7 čarobnih trikova za savršeno čiste tepihe i namještaj

1. Nježnost kao moćan saveznik - Kako pravilno čistiti:

Svi znamo da je ljubav prema domu ljubav koja zahtijeva nježnost. Isto važi i za čišćenje tepiha i namještaja. Previše grub tretman može oštetiti njihova vlakna, skratiti njihov vijek trajanja, a nadasve umanjiti njihovu ljepotu. Zato uvijek koristite blagi deterdžent i meku krpu ili četku za čišćenje. Zapamtite, nježnost je ključ svake ljubavi, pa čak i ljubavi prema održavanju doma.

2. Superheroj u svakodnevnom životu - Usisivač:

Kada pomislite na superheroje, vjerovatno prvo pomislite na one iz stripova ili filmova. Ali, pravi superheroj u svakodnevnom životu je - usisivač. Redovno usisavanje tepiha i namještaja pomaže u održavanju njihove čistoće, svježine i trajanja. Ne treba da čekati da se prljavština nataloži. Budite proaktivni i uklonite svakodnevnu prljavštinu prije nego što se uvuče duboko u vlakna.

3. Povratak prirodi - Prirodna sredstva za čišćenje:

Nekada su najjednostavnija rješenja najbolja, a priroda je izvor mnogih takvih rješenja. Soda bikarbona je čudesno sredstvo koje može pomoći u uklanjanju fleka i neugodnih mirisa. Jednostavno nanesite malo sode bikarbone na tepih ili namještaj, ostavite preko noći da upije prljavštinu i mirise, a zatim ujutro usisajte. Rezultat? Svježi i čisti tepisi i namještaj bez ikakvih hemikalija!

4. Neprijatelj broj jedan - Fleke:

Svi znamo da se nezgode dešavaju. Bilo da je to čaša vina koja se prosula na tepih ili trag dječije bojice na vašem omiljenom kauču, fleke mogu biti prava noćna mora. Ključ je brza reakcija! Što brže upijete tečnost čistom krpom i očistite fleku sa malo blagog deterdženta, manje su šanse da fleka postane trajna. Impregnacija tepiha je odlično rješenje za zaštitu od fleka.

5. Čarolija prirode - Sunce, vazduh i svježina:

Ponekad su najbolji saveznici u održavanju čistoće tepiha i nameštaja oni najjednostavniji - svjež vazduh i sunce. Periodično iznesite tepihe na svjež vazduh i sunce. Sunčeva svjetlost može pomoći u uništavanju bakterija, a svjež vazduh osvježava vlakna. Ali, pazite - izbjegavajte izlaganje direktnom suncu koje može izblijediti boje.

6. Dubinsko pranje - tajna profesionalaca kod kuće:

Ponekad čak i najbolje tehnike održavanja ne mogu ukloniti sve nečistoće koje se nakupljaju duboko u vlaknima. S vremena na vrijeme vrijedi investirati u mašinu za dubinsko pranje koju možete koristiti kod kuće. Dubinsko pranje može ukloniti prljavštinu koja se duboko uvukla u vlakna tepiha i namještaja, a može biti iznenađujuće lako za korišćenje.

7. Zlatna sredina - Balansiranje između redovnog održavanja i temeljnog čišćenja:

Posljednji, ali svakako ne manje važan trik je - umjerenost. Pretjerivanje u pranju i čišćenju, kao i korišćenje agresivnih deterdženata, može oštetiti tepihe i namještaj. Balansirajte između redovnog održavanja i temeljnog čišćenja kako biste postigli optimalne rezultate. Ponekad je najbolje pozvati profesionalni tepih servis kako biste izbjegli moguće komplikacije.

To je to, drage naše. Sedam čarobnih trikova koji će transformisati vaše tepihe i namještaj, a time i vaš cijeli ndom. Više ne morate da brinete ili trošite sate i sate na održavanje - uz ove savjete spremne ste da preuzmete kontrolu i stvorite dom iz snova.

Sada je vrijeme da se naoružate svojim magičnim štapićima (čitaj: usisivačima, krpama, i prirodnim sredstvima za čišćenje), i neka vaša čarolija započne!

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Ćufte od sočiva i paradajza

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.