Kada je ugaona garnitura pravi izbor za dnevnu sobu?

Kao što joj i samo ime kaže, dnevna soba služi za odmaranje u toku dana, okupljanje članova porodice, za popodnevnu dremku, za ćaskanje sa drugaricama, za igranje PES-a sa društvom. Nekako je najslađa popodnevna dremka upravo u dnevnoj sobi. Djeca najviše vole da se igraju u dnevnoj sobi. Vi uživate da vikendom čitate upravo tu.

Kada je ugaona garnitura pravi izbor za dnevnu sobu?

Kada birate namještaj za dnevnu sobu, upravo zbog svega što smo naveli, trebalo bi više pažnje posvetiti udobnosti i funkcionalnosti, nego estetici. Naime, često ono što na prvi pogled izgleda neodoljivo nije baš i praktično ili udobno.

S obrizom na to da je uglavnom dnevna soba multifunkcionalna, trebalo bi prvo da obratite pažnju na veličinu prostorije. Ukoliko vaš životni prostor opremate “od nule", onda pažljivo izmjerite dnevni boravak. Često na prvi pogled može da izgleda da je prostor veći, a onda kada stigne namještaj, ne znate što ćete da radite. Zato, korak po korak, prvo dimenzije, onda izbor namještaja.

Bilo da birate ugaone garniture ili sofe, razmislite da li biste možda u dnevnu sobu ubacili i neke dodatne komade namještaja. Naime, ako se odlučite za ugaone garniture, ukoliko su dimenzije prihvatljive ili imate još prostora, možete uvijek da dodate jednu ili dvije fotelje. Sve to zavisi od veličine dnevne sobe. Međutim, kada se odlučite za sofu, sigurni smo da ćete pored nje izabrati i neki stočić i fotelje, jer ćete imati dovoljno mjesta za sav nameštaj.

Naravno, ukoliko samo renovirate stan, onda je znatno lakše. Nešto od starog namještaja želite da izbacite i na njegovo mjesto dodate novi komad. Tako unaprijed znate kojim prostorim tačno raspolažete i koji stil i boja namještaja bi vam odgovarali.

Svaki dio namještaja trebalo bi lijepo upakovati i uklopiti kako biste mogu da uživate u svakom trenutku koji provodite bilo sami, bilo sa porodicom ili prijateljima u vašoj omiljenoj prostoriji.

Što ako nemate dovoljno prostora za ugaone garniture?

Kada dnevna soba nije mnogo velika, pa nikako ne dolaze u obzir ugaone garniture, onda bi trebalo razmišljati o nekoliko manjih komada namještaja. Naravno, tada u obzir dolaze i sofe i kauči, ali i fotelje. Dnevna soba bez fotelje nije dnevna soba, zar ne? Nađite malo mjesta gdje ćete uglaviti vaše omiljene fotelje, jer ipak nekako je udobnije iz fotelje pratiti utamicu ili omiljenu seriju.

Svakako, kada je spremanje stana ili opremanje novog životnog prostora u pitanju, trebalo bi na vrijeme promisliti što želite i kako će sve to izgledati. Ako nemate nekih konkretnih ideja, dobri savjeti za opremanje doma mogu se pronaći u brojnim specijalizovanim časopisima za kuću, a važno je napomenuti da dom treba opremiti na način koji se vama sviđa. Važan je vaš lični pečat, jer ako ga namjestite po sopstvenoj volji, neosporno je da ćete i te kako uživati u svom životnom kutku. Određeni stil, pažljivo odabrane boje i nijanse vaš su izbor, tako da se igrajte tokom opremanja doma, nemojte da vam to bude teret, dajte mašti na volju.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.