8 stvari koje takođe možete oprati u mašini za sudje

8 stvari koje takođe možete oprati u mašini za sudje

Mašina za sudje,  osim pribora za jelo, te omanjeg brdašca tanjira i šerpi bez kojih ne može proći ni jedno pripremanje obroka, može oprati i neke druge predmete iz domaćinstva,  pa čak i ormana.

1. Staklene lusterske kugle
Nakon što operete staklene lusterske kugle ili plafonjere u mašini za sudje, soba će izgledati znatno svjetlije i blistavije. Stavite ih na gornju policu vodeći pri tome računa da se, ukoliko ih ima više, međusobno ne dodiruju. Stavite na delikatni program, te ukoliko možete preskočite program sušenja vrućim vazduhom, ali ukoliko su kugle izrađene od porculana ili obrubljene zlatnim rubom, pranje u mašini nije preporučljivo.

2.  Tuš baterija i ručice obrtaja za slavine
Ukoliko su rupice na vašem tušu začepljene kamencem, a slavine izgubile svoju nekadašnju blistavost, ubacite ih na gornju policu mašine i uključite program s najvišom temperaturom. Ukoliko imate šerpe i ostalo jako prljavo sudje slobodno ih možete prati zajedno s aparaturom iz kupatila.

3. Plastični češljevi, četke i ukosnice
Očistite češljeve i ostale predmete za kosu od dlaka, sitne predmete ubacite u vreću za pranje donjeg veša i to  u gornju policu,  pa izaberite normalan ciklus pranja. Ovo se odnosi samo na predmete od plastike, jer se oni izrađeni od drveta zbog visoke temperature i vlage mogu uništiti.

4. Bejzbol kape
Mašina za sudje je idealna za pranje predmeta koji trebaju zadržati svoj oblik. Stavite ih na gornju policu okrenute prema gore, ali bez ostalog sudja, jer ne smijete koristiti deterdžent za pranje suđa. Umjesto njega, u za njega predviđeni odjeljak stavite boraks.

5. Plastične igračke
Sitne plastične igračke poput akcionih figura ili pomagača prilikom nicanja zubića (takozvanih glodalica) stavite u vrećicu za veš ili u posudu za pribor za jelo. Uključite normalni ciklus pranja, te ih perite s ostalim suđem.

6. Dijelovi kuhinjskih aparata i posude za začine
Plastična posudica za led, staklo iz mikrotalasne, plastične posude i rešetke iz frižidera, plastične i staklene posude za šećer, brašno, kafu, tegle, slanike  i uopšte sve u čemu držite začine, a nije od drveta, sve to takođe možete očistiti u mašini za suđe,  na normalnom programu.

7. Kuhinjski sundjeri i četke
Perite ih zajedno sa suđem i to što je češće moguće. Gornja polica je najbolje mjesto za njih i mogu se prati na normalnom programu.

8. Stvari za ličnu higijenu
Četkice za zube, posudu za držanje četkica za zube, posudu za sapun..., sve te stvarčice potrebno je oprati s vremena na vrijeme, a da uštedite vrijeme, stavite ih u mašinu za sudje na gornju policu i operite na normalnom programu zajedno sa suđem.

Izvor: zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Suzite nos

RECEPT
DANA

Turska torta od mljevenog mesa

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.