Njegovane i lijepe ruke

Njegovane i lijepe ruke

Da li ste znali da samo hidratacija kože nije dovoljna da bi vaše ruke bile lijepe i meke? Postoji  način na koji ttreba da se peru ruke, piling ruku i čudesni domaći preparati koji će učiniti da vaše ruke izgledaju lijepo i njegovano.

Investirajte u kvalitetnu kremu za ruke

Da, ovo svi znamo. Ali, trik nije samo u tome da kupite kvalitetnu kremu, nego i da naučite kako da masirate svoje ruke s tim dragocjenim preparatom.  Ako po cijeli dan sjedite ispred kompjutera, vaše ruke su uvijek u petoj brzini. Dakle, čak i u kancelariji morate da održavate vlažnost kože ruku.

Kućna radinost: Pire krompir sa mlijekom je odlična maska za ruke.

Njega noktiju

Jednom nedjeljno, na nekoliko minuta potopite ruke u sapunicu, a onda, prije nego što nanesete lak za nokte, nokte isturpijajte i sredite. Za prirodniji izgled koristite bezbojni lak. Stari lak nikad ne stružite sa noktiju, jer tako možete oštetiti nokte.

Kućna radinost: Da biste imali zdrave nokte, jedite hranu bogatu kalcijumom, kao što su, na primjer, mliječni proizvodi.

Pranje ruku

Voda koja je previše hladna ili previše vruća nije dobra za ruke, pa zbog toga ruke uvijek perite vodom sobne temperature.

Kućna radinost: Prokuvajte vodu i u nju dodajte jednu supenu kašiku bilja, recimo kamilice, nevena i žalfije. Kada se ohladi, potopite ruke na 15-20 minuta. Nakon toga ruke osušite i namažite kremom.

Pravilna zaštita

Ako veš ili sudje perete na ruke ili su vam ruke, jednostavno, mnogo u vodi, stavite rukavice. Ako vam rukavice iz nekog razloga ne odgovaraju, drugi način je da ruke mažete prije svakog posla koji uključuje vodu, kako vam ruke ne bi bile bolno suve.
Po sunčanom vremenu, uvijek prije nego što izadjete, ruke namažite nekim preparatom za zaštitu od sunca.

Kućna radinost: Trlanjei limuna po  koži, vašim rukama daće ujednačen ton.

Piling za lijepe i njegovane ruke

Treba da se riješite nečistoće i mrtvih ćelija kože tako što ćete uraditi piling ruku. Piling takodje poboljšava cirkulaciju i održava vaše ruke mladim i lijepim.

Kućna radinost: Pomiješajte dvije supene kašike maslaca i jednu supenu kašiku šećera. Masirajte ruke ovom smjesom sve dok se šećer potpuno ne istopi. Nakon toga operite ruke i sigurno ćete osjetiti razliku.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.