Umjesto kuvana u vodi, jaja pečena u rerni...

Naučili smo, a i navikli da jaja kuvamo u ključaloj vodi. Međutim, novi hit fazon kojeg je progurao jedan od kuvara saradnika na Food.com, je da se jaja peku u rerni! Da, da. Poređate jaja ovako kako je prikazano na slici i pečete ih na oko 160-170 stepeni 30-ak minuta. Na ovaj način možete pripremiti mnogo više njih, ne morate čekati da voda proključa, a izgleda da su ovako pripremana i ukusnija.

Umjesto kuvana u vodi, jaja pečena u rerni...

Ima još jedna fora, ali kod skidanja ljuske – Prerežete nožem pečeno (ili kuvano) jaje po sredini, sa ljuskom dakle, i viljuškom ili sličnom alatkom odvojite ljusku. Ostaci, mali komadići ljuske lako se skidaju. Ušteda na vremenu zagarantovana!

Izvor: namirnice.ba

Napomena:
Kada pečete jaja postoji mogućnost da se na ljuskama pojave male braon tačkice. Ništa ne brinite. Kada ih potopite u vodu, tačkice će nestati. Nakon pečenja jaja odmah (uz pomoć termo rukavica) ubacite u činiju punu hladne vode. Ovako se jaja neće prepeći, a žumance neće dobiti zelenu boju.

Još jedan savjet: jaja posložite u kalup za mafine. Tako ćete ih mnogo lakše izvaditi iz rerne.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.