Šta kupiti za prve dane sa bebom?

Prvi dani i mjeseci sa bebom prolaze brzo i često su pretrpani promjenom pelena, hranjenjem i nošenjem. Puni su uzbuđenja, ali i pitanja da li sve radite kako treba? Neprospavane noći i dane je moguće olakšati uz malo pripreme prije nego što beba stigne.

Šta kupiti za prve dane sa bebom?

Spisak potrebnih stvari za bebu je dugačak, ali iz iskustva mnogih roditelja, mnoge stvari možete kupovati u hodu i po potrebi.

Prije svega – dobra organizacija

Ukoliko čekate svoju prvu bebu, mnogo toga vam je nepoznato. Takođe mislite da vam je sve potrebno, pa se često desi da se stvari nagomilaju. Prvi mali savjet, ali važan, je da počistite kuću detaljno i organizujte stvari, izbacite višak koji ne koristite. Kada beba stigne, fokus će biti na njoj, a dodatni krš i nered će vas ometati i nervirati. Vremena za sređivanje kuće u početku neće biti, tako da ključne stvari uradite unaprijed. Kada beba stigne, obezbijedite pomoć za tehničke stvari: sređivanje kuće i kuvanje. Ako već sada razmišljate o kupovini igračaka, raznih rekvizite ili vas zanima koja praktična njihalica za bebe je najbolja, to za prve dane nije neophodno.

Ono što morate imati

Odredite mjesto gdje će beba spavati. Tu postavite krevetac, a pored obezbijedite komodu sa fijokama gdje ćete spakovati garderobicu i na kojoj ćete postaviti podlogu za presvlačenje. Od garderobe ćete najviše koristiti bodiće, zekice, portikle, zatim puno tetra pelena, čarapice, kapice. Dvije flašice, dvije cucle za prvu pomoć, jednokratne pelene, kao i pakovanje adaptiranog mlijeka su nešto što morate imati. Od kozmetike je najbolje imati što prirodnije kreme i kupke, namijenjene isključivo bebama. Takođe, obavezno je imati i sredstva za obradu pupka. Zvuči komplikovano, ali ne brinite jer će se o tome brinuti patronažna sestra koja će vas posjećivati u prvim danima sa bebom.

Kada ne znate gdje da odložite bebu na kratko, njihalica za bebe rješava stvar

Iskustva su pokazala da je njihalica za bebe jedan od najprodavanijih proizvoda. Rodtelji se za nju odlučuju čim zakorače u novi život sa bebom. Njihalica za bebe će vaše novorođenče zabaviti i umiriti (naročito kada krenu grčevi kod bebe), a vama dati vrijeme da završite neke kućne obaveze ili da se posvetite sebi. To će za vas biti neprocjenjivo. Iako njihalica za bebe nije u klasi prijeko potrebnih proizvoda, pokazalo se da je najviše korišćen. Mame i tate se jednostavno umore od nošenja bebe, a često se dešava da beba zaplače ako je spuste u krevetac. Njihalica za bebe ljulja je naprijed nazad, a u sebi ima ugrađene razne melodije, zvuke i vibraciju, što zabavlja i umiruje bebu.

Odabir njihalica za bebe

Postoji mnogo modela njihalica za bebe, ali ono na šta treba prvo obratiti pažnju je sigurnost. Potrudite se da nabavite njihalicu provjerenih proizvođača. Njihalica za bebe mora biti dizajnirana tako da odgovara bebinoj kičmi i da je udobna. Provjerite svaki detalj i da li je izrađena u ergonomskom obliku od 180 stepeni kako bi bebina glava, rame, vrat i leđa bili bezbjedni. Pri odabiru, ne zanemarujte dodatne rekvizite i funkcije, pa ako njihalica za bebe dolazi sa igračkama visilicama, malim poslužavnikom koji se montira ispred bebe ili dodatnom potporom za glavu, to će biti samo prednost. Na kraju, najbolje je da njihalica za bebe bude izrađena od perivih i lako održivih materijala, koji se mogu skinuti i oprati u mašini za veš.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.