Kakve pernice se biraju za mlađe đake, a kakve za starije đake?

Već u vrtiću djeca crtaju, boje, ponešto napišu. Tada se upoznaju i sa prvim školskim priborom. Za najmlađi uzrast taj pribor je u najšarenijim bojama, a takve su i pernice koje mališani tada biraju. O kvalitetu pernice razmišlja se prilikom polaska u školu. Tada đaci prvaci dobijaju ozbiljniji pribor pa je samim tim i izbor pernice veoma važan. Poslije kupovine pravog školskog ranca, na red dolazi i izbor pernice.

Kakve pernice se biraju za mlađe đake, a kakve za starije đake?

Nema školske torbe koja ne sadrži ovaj važan predmet. U zavisnosti od uzrasta, djeca će u školu nositi jedan od dva najčešča modela. Pročitajte šta je važno prilikom izbora dobre pernice.

Pernice na sprat

Mališani u nižim razredima najčešće će u školu donijeti takozvane pernice na sprat. U njima je školski pribor uredno složen i pregledno raspoređen. U jednom nivou su bojice, u drugom flomasteri, a u trećem olovke, gumice, manji lenjiri.

Ono što je kod ovih pernica posebno atraktivno jeste dizajn. Bojice i flomasteri napraviće veseli spektar boja kada se pernica otvori, a na spoljašnjim stranama ovih pernica naći će se vjerovatno omiljeni crtani lik, logo omiljenog sportskog kluba ili neka druga slika koja govori o interesovanjima djeteta.

Ovakve pernice djeci će biti lijepe i zato omiljene, ali roditelji će prilikom izbora sigurno obratiti pažnju i na kvalitet.

Važno je da se pernice lako otvaraju i zatvaraju i da budu izdržljive jer će se koristiti svakodnevno.

Većina ovih modela prodaju se već napunjeni priborom pa je važno provkeriti kakvog su kvaliteta olovke, bojice i flomasteri u njoj.

Kvalitet diktira i cijenu, pa je najbolje da sami procijenite treba li djetetu baš sve od ponuđenog pribora ili je bolje da kupite praznu pernicu i napunite je priborom po sopstvenom izboru.

Neseser pernice

Kada prerstu pernice na sprat, na red dolaze drugi tipovi. Jedan od njih je neseser pernica. Iako naizgled manje, u ove pernice može da stane mnogo toga.

Neki od modela ovih pernica imaju i više pregrada, a neke su manje, jednostavnije, bez ikakvih pregrada. Djecu će i kod ovih modela privući prije svega dizajn.

Stariji đaci će vjerovatno imati u vidu i veličinu. Kada krenu u starije razrede oni već znaju koji školski pribor im je potreban i ne žele da nose glomazne pernice bez potrebe.

Dobro rješenje mogu da budu i dvije manje neseser pernice, jedna za olovke, penkalo, gumice i za rezač, a druga samo za flomastere, markere ili bojice. Tako će se dijete lakše organizovati, brže pripremiti za čas i spakovati poslije časa.

Pernice nisu samo za djecu

Pernice najviše nose školarci, ali postoje i modeli koji nisu isključivo školski.

Oni koji vole lijepe i kvalitetne olovke, penkala, flomastere, oni čiji posao zahtijeva nošenje kancelarijskog i školskog pribora, takođe će tražiti idealnu pernicu.

,,Ozbiljniji“ modeli pernica mogu da budu od kože i u različitim bojama. Iako nisu kožne, ovakve pernice su uglavnim jednobojne, a materijal je otporan i kvalitetan. Pernica učitelja i nastavnika po sadržaju se i ne razlikuje mnogo od učeničkih, ali je dizajn ono što ih odvaja. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.