Opremanje školaraca bez stresa - Moguće je!

Kupovina školskog pribora je nešto sa čim se počinje nekoliko mjeseci prije samog početka školske godine. Nabavku nikako ne bi trebalo odlagati i čekati kraj ljeta jer će te vrlo vjerovatno biti pod stresom i tenzijom da nešto niste zaboravili. 

Opremanje školaraca bez stresa - Moguće je!

Proljeće nam je već uveliko stiglo, prave se planovi za godišnji odmor, ali se isto tako i razmišlja o potrebnim finansijskim sredstvima koja će nam biti neophodna za školski pribor, đačku opremu i sl. Ako imate dva ili više djeteta koja su školarci, krenite na vrijeme da prikupljate novac za nove knjige, sveske i ostale potrepštine za školu.

Samo neke potrepštine za školu navešćemo u nastavku teksta. Na vama je da se kao roditelj informišete na roditeljskom sastanku o kupovini školskog pribora kako se ne bi desilo da neku bitnu stvar propustite.

Pernice – u njih treba smjestiti kompletan pribor za školu!

Kada govorimo o školskom priboru, prvo što nam pada na pamet su kvalitetne i dovoljno velike pernice u koje se mogu smjestiti sve olovke, bojice, zarezači i gumice. U nižim razeredima biraju se one jače i izdržljivije s obzirom na to da ih najmlađi školarci u toku dana najviše otvaraju. Pernice su korisne jer u njima treba da stoji sve što vam je od sitnijeg materijala potrebno za školu, a istovremeno su dobre jer sprečavaju gubljenje školskog pribora, lomljenje lenjira i bojica i sl.

Za đake viših razreda koriste se one manje, ali isto tako napravljene od izdržljivijeg materijala, različitih boja i dezena.

Da li su đacima potrebna penkala za školu?

Odgovor na ovo pitanje može zavisiti od vašeg dogovora sa učiteljicom. Pojedine nastavnice insistiraju na upotrebi penkala naročito kada se pišu pismeni zadaci iz srpskog jezika i književnosti u vježbankama. Ovo ipak ne važi za one mlađe školarce jer je potrebno da prije upotrebe penkala dobro uvježbaju pisanje običnom hemijskom olovkom.

Da li znate da danas i online putem možete kupiti školski pribor?

Postoje određene knjižare koje su razvile prodaju putem interneta pa tako uz svega par klikova možete nabaviti kompletan školski pribor za vašeg budućeg školarca. Dovoljno je da željene artikle „ubacite u korpu“, ostavite vaše lične podatke i za svega dan – dva kurir će vam naručene proizvode dostaviti na kućnu adresu. Ovakva vrsta kupovine će vam znatno uštediti vrijeme. Umjesto da čekate u redu u knjižari, iz svoje fotelje možete obaviti nabavku svega onog što će vašem školarcu trebati na samom početku nove školske godine.

Rančevi za školu - kako odabrati pravi?

Uvijek je bolje dati više novca i kupiti kvalitetan ranac koji će se nositi barem dvije tri godine, nego svake godine kupovati nov. Ako imate đaka prvaka, onda gledajte one anatomske koji prijanjaju leđima i idealni su za kičmu dejce u ovom uzrastu.

Ukoliko će vam trebati nov ranac za predstojeću školsku godinu, pratite akcije i sniženja. Bolje je da ga već sada kupite po nešto nižoj cijeni nego da čekate kraj ljeta kada će generalno kompletan školski pribor poskupiti.

Zajedno sa svojim djetetom odaberite model i boju koja mu se sviđa, i spremni dočekajte septembar.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.