Ovi ugljeni hidrati neće naškoditi vašem struku

Ugljene hidrate prati loš glas da najveći neprijatelji vitkog struka. Detaljnije istraživanje pokazuje da nije baš tako. Saznajte koje ugljene hidrate možemo i treba da jedemo kada smo na dijeti ili samo vodimo računa o liniji i zdravoj ishrani.

Ovi ugljeni hidrati neće naškoditi vašem struku

Integralni hleb ima između 80 i 90 kalorija po šniti, barem dva grama vlakana i manje od jednog grama šećera, no to je samo u slučaju da se radi o hlebu koji je napravljen u potpunosti od integralnog brašna, pa pročitajte deklaraciju.

Grašak je mahunarka koja ima mnogo korisnih učinaka u ishrani, a pola šoljice ima 12% preporučene dnevne doze cinka, koji je izuzetno važan za naš organizam jer povećava nivo leptina koji daje osjećaj sitosti. Pola šoljice kuvanog graška ima 4,5 grama vlakana, 12,5 grama ugljenih hidrata i 67 kalorija.

Kokice treba pržiti na vrelom vazduhu jer su tada među 100 najzdravijih namirnica na svijetu, vjerovali ili ne. Tri šoljice prženih kokica ima 93 kalorije, 3,5 grama vlakana i 19 grama ugljenih hidrata.

Integralna tjestenina ima do 200 kalorija po porciji, a u 28 grama ima i 43 grama ugljenih hidrata i 5 grama vlakana, no isto kao kod hleba, moraju biti 100% napravljene od integralnog brašna.

Kuinoa je sveta biljka starih Inka, sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina koje zajedno izgaraju kalorije i čuvaju vašu liniju. Pola šoljice kuinoe ima 111 kalorija, 2,5 grama vlakana i 20 grama ugljenih hidrata.

Pasulj je izuzetno zdrav i potrudite se imati ga često na jelovniku, uz kombu alge ili lovor neugodno naduvavanje se neće događati, a vaše će telo dobiti celu gomilu korisnih nutrijenata. Pasulj je sjajan izvor gvožđa i proteina, a pola šoljice crnog pasulja iz konzerve ima 109 kalorija, 8 grama vlakana i 20 grama ugljenih hidrata.

Za kraj, ovsena kaša. Hrana naših djedova i baka ima čak polovinu vlakana rastvorljivih u vodi koje zadržavaju osjećaj sitosti, a pola šoljice ima 153 kalorije, 4 grama vlakana i 27 grama ugljenih hidrata. Zob je ključna u borbi protiv visceralnih masnoća koje se nakupljaju oko organa i talože na trbuhu, stoga, navalite.


Vesti online

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.