Ako napravite ovih 6 grešaka u šminkanju, izgledaćete umorno

Umor se uvijek vidi na licu, a ukoliko pravite i određene greške prilikom šminkanja, cjelokupni utisak nije nimalo privlačan – izgledaćete kao da niste spavali dva dana, iako to i nije tako. Dobra vijest je da to možete ispraviti. Izbjegavajte sledeće greške po svaku cijenu i izgledaćete i više nego odmorno i dobro.

Ako napravite ovih 6 grešaka u šminkanju, izgledaćete umorno

Monotone boje

Definisanje svih crta lica pomaže da izgledate budnije i odmornije. Umjesto da koristite monotone, jednodimenzionalne boje na cijelom licu, suptilno definišite obrve, trepavice, usne i obraze.

Koristite pogrešan korektor ispod očiju

Korektor koji je previše taman ili previše svijetao neminovno će od vašeg lica učiniti da izgleda umorno. Pomoć: nanesite ga u dobro osvijetljenoj prostoriji kako biste se uvjerili da izgleda prirodno. Prilikom testiranja novog proizvoda koristite ogledalce kako biste najbolje vidjeli kako korektor izgleda pod različitim osvjetljenjem.

Koristite previše pudera

Suva koža na koju je nanesen puder ima tendenciju da izgleda starije i umornije. Savjet: ne pretjerujte s puderom. Kako biste puder najbolje izjednačili s kožom i prekrili njene nepravilnosti, najbolje je da koristite prozirni puder u prahu.

Ne koristite hidratantnu kremu

Nikada ne nanosite šminku prije nego nanesete hidratantnu kremu (ukoliko koristite kremu sa zaštitnim faktorom tim i bolje). Nanošenje šminke na “golu” kožu samo će je isušiti, a vi ćete izgledati umornije i starije.

Koristite pogrešnu boju ajlajnera

Ukoliko imate hladni ten, ajlajner boje bronze ili zlata će učiniti da izgledate umorno i bolešljivo. Ukoliko imate topli ten, ajlajner srebrnih tonova učiniće da izgledate jednako loše. Izbjegavajte “problematične” boje kako biste izgledali što odmornije.

Nosite sivu šminku

Od šminke sa sivim donjim tonovima izgledate mnogo starije i umornije, bez obzira da li imate hladan ili topli ten. Kako biste izgledali mladalačkije i svježije, držite se tople palete boja.

minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.