Između ostalih blagodeti, lan "skida" i trigliceride

Ako u ishranu uvrstite lan, smanjićete visok nivo holesterola i triglicerida. Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdjelotvornija i najukusnija.

Između ostalih blagodeti, lan "skida" i trigliceride

UZ probleme sa kilogramima obično ide i visok nivo holesterola i triglicerida, a da biste se tog "paketa" riješili, probajte da u ishranu uvrstite lan. Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdjelotvornija i najukusnija. I tako svaki dan započnite sa zdravim i prijatnim obrokom.

Laneno sjeme je bogato vlaknima, što blagotvorno utiče na rad crijeva, ubrzava metabolizam i sprječava pojavu zatvora. Pošto produžava osjećaj sitosti, dobar je saveznik u mršljavljenju, a nutricionisti tvrde da smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi i do 50 odsto, a triglicerida između 25 i 60. I to nije sve, jer ga bogatstvo omega tri masnim kiselinama čini višestruko zdravim.

Lignani koji se nalaze u semenkama lana djeluju preventivno i na pojavu srčanih oboljenja i osteoporoze, a imaju i antiupalni uticaj, pa efikasno ublažavaju tegobe usled artritisa i lupusa.

Novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.