Obična kućna muva vam je sletila na hranu

Najobičnija kućna muva u svom sićušnom tijelu ima skoro 40 miliona bakterija!

Obična kućna muva vam je sletila na hranu

Predstavlja ozbiljnu prijetnju za vaše zdravlje! Obična kućna muva imao oko 35 miliona bakterija, od toga dva miliona na svom tijelu, a 33 miliona u svom digestivnom traktu. To je duplo više nego kod bubašvabe! Ipak, niko od nas ne bježi niti vrišti kada vidi muvu. A trebalo bi!

Muve prenose mnoge bolesti. Dešava se da sa izmeta ili trupala životinja prenesu bakterije direktno na vašu hranu! To može uzrokovati dizenteriju ili trovanje hranom! I to nije sve, mikroorganizmi koje prenose muve mogu izazvati i bolesti poput: kolere, tuberkuloze, tifusne groznice ili dječje paralize! Za sve ovo zaslužna je struktura usta kod muve.

Muve mogu da šire zarazu jer se jednako često hrane ljudskom hranom i nečistoćama, stoji u izveštaju Svjetske zdravstvene organizacije.

Naime, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) uradila je izvještaj o kućnim muvama i širenju raznih bolesti i infekcija. Uobičajena kućna muva, slijeće na hranu i otpad gdje može da pokupi uzročnike bolesti, a potom ih prenijeti na druga mjesta. Muva pokupi organizme koji nose zarazu dok se hrani. Organizmi koji ostanu zaljepljeni na tijelo muve mogu da prežive svega nekoliko sati, ali oni koje muva pojede mogu da prežive unutar muve i nekoliko dana.

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.