Pečenom jabukom protiv grlobolje

Pečenom jabukom protiv grlobolje

Pečena jabuka, osim što je tradicionalni dio trpeze, može da se koristi i kao prirodni lijek, poručuje bečki stručnjak za ishranu, profesor Hademar Bankhofer.

Bol u grlu možete uspješno da riješite sa tri pečene jabuke. Važno je da te tri jabuke jedete jednu za drugom, ali da nisu vrele, već umjereno tople, jer u protivnom mogu da nadraže sluzokožu usta i grla.

Profesorov savjet

Kada jabuku čistite od sjemenki, nemojte previše da je dubite, da vam ne bi otišao korisni fil. A za punjenje jabuka, pored oraha i lješnika, dodajte i med i suvo groždje koji su odlični protiv stresa. Takodje, jabuku možete da prelijete livadskim medom.

Neka saznanja iz oblasti fitoterapije

Tokom pečenja, u jabukama dolazi do stvaranja posebnih jedinjenja, enzima i bioaktivnih materija koje u sluzokoži usta, grla i glasnih žica aktiviraju sposobnost organizma da se sam liječi i zato su pečene jabuke savršene za liječenje grlobolje.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.