Malo drugačije tehnike za ukrašavanje jaja

Približava se Uskrs, pa je pravo vrijeme da napravite strategiju za dekorisanje! Predlažemo vam nekoliko tutorijala koji daju sjajne i neobične razultate, a koji su pritom tako jednostavni da u cijeli proces ukrašavanja jaja možete uključiti i djecu.

Malo drugačije tehnike za ukrašavanje jaja

Jaja ukrašena vodenim bojama

Za ovaj kreativni poduhvat potrebne su vam najobičnije vodene boje, četkice i skuvana jaja. Jaja prethodno mogu biti obojena u standardnu boju za bojenje jaja i ona vam može poslužiti kao podloga, no i ne moraju. Pored četkica, možete slikati i komadićem sunđera, prstima – različitim alatkama dobijate različitu teksturu...

Kada jednom krenete da slikate, mašta će sama pronaći mnogo načina, a iznenadićete se kada vidite kakva će umjetnička djela napraviti vaši mališani!

’Ombre’ jaja

Primjeri koje smo pripremili za vas su dokaz da je popularna ’ombre’ tehnika savršeno funkcionalna čak i pri bojenju jaja! Potrebna vam je jestiva boja po izboru i plitka posuda. Princip je krajnje jednostavan: u posudu u koju ste prethodno nasuli oko jedan prst boje potopite skuvano i ohlađeno jaje, pridržite jaje oko jednog minuta ili sve dok ne dobijete željenu nijansu. Zatim uspite još prst vode, zadržite oko miuta i ponavljajte postupak sve dok tečnost ne prekrije cijelo jaje.

Dekupaž jaja

Za ovaj poduhvat biće vam potrebne salvete, bjelanca i četkice. Odvojite prvi sloj salvete sa željenim motivom koji ćete najlakše izdvojiti cijepanjem prstima, prislonite na jaje, premažite bjelancetom. Kada se jaje osuši, dodatni sjaj ćete dobiti ukoliko ga namažete uljem ili margarinom.

Jaja ofarbana sjenkama za oči

Siguri smo da imate sjenku koja je možda previše sedefasta, neobična, ne pristaje vam ili neki drugi razlog i našli smo način kako da je ipak iskoristite! Skuvana jaja, četkica i – slikanje! Ukoliko iskombinujete slikanje četkicom i tapkanje prstima (navlažite prst, umočite u sjenku i slikajte laganim tapkanjem da dobijete prašnjavi efekat) dobićete elegantno jaje mermernog izgleda.Pripremila: Irena Bajčeta

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.