Sirćetom protiv duvanskog dima u kući

Duvanski dim ostavlja vrlo neprijatan miris, koji dugo ostaje u prostoriji u kojoj su se pušile cigarete. Svako ko je pokušao da ovaj miris neutralizuje zna da to nije nimalo lako. I čini se da što više stvari ima u sobi, to je teže otkoniti neugodan miris duvanskog dima. Razlog za to je što se dim prosto uvlači u skoro sve što se nalazi u prostoriji, pa čak i u same zidove.

Sirćetom protiv duvanskog dima u kući

Dakle, provjetravanje sobe će uticati na to da oblak dima nestane, ali će u svakom slučaju miris još dugo biti prisutan. Prostorije u kojima se često puši konstanto imaju taj neprijatni miris, bez obzira što od posljednje zapaljene cigarete može da prođe i više dana. Ukoliko niste spremni da se odreknete pušenja u svom domu ili nekoj njegovoj sobi, a ne želite ni da pređete na elektronske cigarete koje ne stvaraju dim, postoji nekoliko načina za „ublažavanje štete“. Možete primijeniti nekoliko savjeta kako biste umanjili neprijatan miris prostorije. Vjerovatno i sami znate koliko je boravak u prostoriji u kojoj je vazduh svjež prijatniji nego li u prostoriji čiji svaki dio emituje teški miris duvanskog dima.

Nije rijetkost da za pomenuti problem sa neprijatnim mirisom neko posegne, po nečijem savjetu, za osveživačima vazduha ili mirišljavim predmetima. To vam je u neku ruku isto kao mirišljava „jelkica“ u vozilu u kojem se prevoze domaće životinje. Dakle, uzaludan posao, ili pokušaj maskiranja, prikrivanja. Problem se ne riješava time što ćete vazduh prošarati nekim spredstvom u spreju koje jako miriše. Onda u stvari udišete dva podjednako jaka, možda čak i podjednako ružna mirisa.

Ako je soba puna dima, zakiselite je

Praksa je pokazala da je sirće jedno od boljih rješenja kad je riječ o uklanjanju ružnog mirisa duvanskog dima, koji se uvukao u svaki kutak sobe. Naime, potrebno je sipati sirće u neku posudu i ostaviti je u prostoriji koju želite da osvježite. Možda vam ovo u prvi mah djeluje paradoksalno jer sirće, naročito kad je sipano u većoj količini i ostavljeno u otvorenoj posudi, nikako nije nešto što će blagotvorno djelovati na vaše čulo mirisa. Ali, ipak je ono vrlo djelotvorno kada je riječ o apsorbovanju dima. Ovo bi trebalo uraditi brzo poslije zadimljivanja prostorije jer će sirće, prije svega, „pokupiti“ dim i tako smanjiti količinu dima koji će se uvući u sobu. Postoji još jedan način rješavanja problema sa sirćetom. Po ovom „receptu“ valja krpu ili peškir nakvasiti sirćetom, pa onda tom mokrom tkaninom mlatarati kroz vazduh. Možda vam ovo djeluje čudno, ali izgleda da daje rezultate jer se savjet i dalje prenosi.

Elekronske cigarete su nešto što bi moglo potpuno da vas oslobodi od neprijatnog mirisa duvanskog dima. Kod nas su se pojavile tek prije nekoliko godina i sve veći broj ljudi je počeo da ih koristi, jer elektonske cigarete uopšte ne stvaraju dim, pa nema svih onih štetnih pojava koje idu s njim. Elektronske cigarete stvaraju samo vodenu paru i to u malim količinama, ali ona ne ugrožava zdravlje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.