Kako se riješiti podbratka

Kako se riješiti podbratka

Podbradak nastaje kad dođe do opuštanja mišića na vratu. Taj mišić je ravan, a kad na njemu počnu da se stvaraju masne naslage, javlja se podbradak. Postoje razni faktori koji utiču na stvaranje podbratka, poput starenja, prekomjerne debljine, ali i genetike. Najviše se javlja kod ljudi koji su skloni debljanju, ali to ne mora uvijek biti tako. Može biti smješten na sredini donje vilice, ali i tačno ispod brade što nazivamo dvostrukom bradom.

Osobe koje se riješe viška kilograma neće se uvijek riješiti i podbratka. Višak hrane se taloži na ovom dijelu vrata tako da je skidanje podbratka mukotrpan posao. Pokušajte sebi pomoći raznim vježbama poput slanja poljupca u visinu ili „beljenja“ pred ogledalom. Ove vježbe ponavljajte nekoliko puta dnevno u serijama po dvadeset. Već bi nakon prvog dana trebalo da osjetite zatezanje što je znak jačanja kritičnog mišića ispod vilice.

Uz mukotrpno vježbanje i odricanje od hrane, za one kojima novac i strah ne predstavljaju veliki problem, rješenje za podbradak možete potražiti i kod estetskih hirurga. Postoji nekoliko vrsta zahvata za koje ćete morati da izdvojite minimalno nekoliko stotina eura. Ove operacije mogu da se primjenjuju kako kod mladjih, tako i kod starijih ljudi. Cijeli proces je bezbolan, a oporavak traje nekoliko dana.

Estetska operacija se izvodi u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Opušteni mišić na vratu se mobilizuje, a prednji rubovi se spajaju u prednjoj liniji. Rez se radi na slabovidljivom dijelu brade, a sama operacija traje oko 45 min. Šavovi se skidaju nakon osam dana, a ova se operacija uglavnom odradjuje sa face liftingom.

Drugi operativni zahvat je liposukcija. Ona je malo jeftinija od estetskog zahvata na ovom dijelu lica. Na ovaj način može da se ukloni relativno velika količina masnih naslaga. Radi se o nekomplikovanom operativnom zahvatu na koji podjednako odlaze i muškarci i žene. Pogodan je za sve starosne grupe, a ako se odlučite za ovaj postupak, pažljivo odaberite estetskog hirurga koji mora dobro oblikovati i detaljno odraditi posao.

Izvor: savjetnica.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Četkice za šminkanje...

RECEPT
DANA

Pljeskavica punjena feta sirom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.