Zdrave navike koje mogu da vam promijene život

Ujutru ne funkcionišete bez kafe, a možda čak i cigarete? Ako je tako, možete sami sebi skratiti život, ali i smanjiti sreću i energičnost. Vrijeme je za nove zdrave navike!

Zdrave navike koje mogu da vam promijene život

Stara poslovica kaže: Po jutru se dan poznaje. Svi smo to čuli stotinu puta, ali većina nas nije ni svjesna koliko je ta rečenica istinita. Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama poput kafe i cigarete, imaćete loš dan. Zato primijenite neki od korisnih savjeta koji doprinose zdravijem životu

Udahnite vazduh

Ujutru, nakon spavanja otvorite sve prozore u kući, glavu izbacite van i duboko dišite 10 minuta. Pritom bi bilo dobro da sami sebe podsetite da ste živi, zdravi i sretni. Ako jutro počnete sa pozitivnim stavom, tokom dana ćete biti otporniji na negativne vibracije koje vas sigurno očekuju

Istezanje

Nagli pokreti nakon spavanja mogu prouzrokovati probleme jer je tijelo pomalo tromo kad se probudite. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno uradite vježbe istezanja. Ako ne znate kako se rade, raspitajte se kod drugarica koje idu u teretanu ili potražite savjet na netu.

Trenirajte

Nakon istezanja, tijelo nagradite vježbanjem. Ako odradite trening prije nagomilavanja obaveza, učinili ste pravu stvar. Vježbanje pojačava lučenje tzv. hormona sreće, pomaže vam da se razgibate i vedri započnete dan. Naravno, vježbanje utiče i na zdravlje, a i na vitku liniju. Za jutarnji trening dovoljno je i 15 minuta, a možete odabrati trčanje ili nešto drugo šta vam odgovara.

Toplo-hladan tuš

Nakon treninga, skočite pod tuš i naizmjenično se tuširajte toplom i hladnom vodom. To će poboljšati vašu cirkulaciju, i potpuno razbuditi i napuniti energijom. Nakon toga, ako želite, možete kožu počastiti hranjivim mlijekom za telo.

Doručak prije kafe

Možda je šolja kafe i cigareta vaš mali ritual kad ustanete, ali ne bi trebalo da ih konzumirate ujutro na prazan stomak. Svima je poznato koliko je doručak važan, on je podloga za cijeli dan. Doručkujte u miru i bez žurbe. Integralne žitarice s jogurtom i voće su dobar izvor energije.

Planirajte!

Najviše problema ujutru ljudi imaju zbog lošeg upravljanja vremenom. Sav jutarnji stres proizlazi iz žurbe i kašnjenja. To je nešto što možete izbjeći ako se dobro organizujete. Prije spavanja napravite raspored za sutrašnji dan. Tako ćete ujutru imati vremena da uradite sve navedene savjete. Naravno, potrebno je vrijeme da usvojite nove navike, ali nemojte odustajati. To su navike od kojih ćete biti bolje raspoloženi, aktivniji, odmorniji, zdraviji i ljepši.

 

cosmopolitan.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.