Pobijedite hranom stres

Pobijedite hranom stres

U današnjem ‘’tornadu’’ od života, sasvim je normalno da nas ponekad stigne i malo stresa. Nemoguće je biti superžena, koja nikad neće osjetiti  napetost i koja će biti kao robot. Nevažno je da li smo domaćice ili zaposlene žene, pritisak svakodnevnih obaveza je velik. Ali, vaša ishrana može odigrati ulogu i pomoći vam da ostanete smireni i prisebni. Čitajte dalje!

1. Narandže 

Kada smo pod stresom, štetni slobodni radikali bukvalno divljaju kroz naše tijelo. Oni napadaju skoro sve i prilično su štetni za kožu. Ali, srećom, tu su narandže. Jedite narandže i to će vam pomoći da se borite s njima. Zapravo, bilo koji oblik vitamina C pakovan u citrusno voće, je dobar. Stoga, navalite na grejpfrut i limun kada ste pod pritiskom.

2. Ovsena kaša

Ima nešto umirujuće u toj kaši. Kad smo anksiozni, često žudimo za ugljikohidratima i to zato što nam oni proizvode hormon sreće seratonin. I tako,  zaglavimo sa licem u kesici čipsa, što i nije baš dobro za zdravlje. A mi onda, drage dame, uzmimo punu zdjelu ovsene kaše koja će nam pomoći da se riješimo stresa bez ijednog dodatog centimetra u struku. 

3. Borovnice

Borovnice su fantastičnog ukusa i pune vitamina. Takođe su sjajan zalogaj kada ste pod stresom. A to je zato što su pune anti-oksidanata, koji pomažu u borbi protiv kortizola, hormona koji vaše tijelo prizvodi kada ste anaksiozni i napeti.

4. Spanać

Spanać je potcijenjeno povrće, koje je jako korisno za zdravlje. Stručnjaci nam kažu da je bogat magnezijumom, a to našem tijelu pomaže da se uspješno bori sa stresom. Dakle, klopajte spanać, moje dame. Izgleda da je Popaj potpuno u pravu.

5. Govedina

Govedina je vjerovatno bila poslednja namirnica koju ste očekivali na ovom anti-stres spisku, ali ona je stvarno sastavljena od super efikasnih hranljivih tvari koje pomažu da se oslobodite napetosti. Bogata magičnim vitaminom B, željezom i cinkom, pomaže u borbi protiv stresa uzrokovanog hormonima. Ipak, oprez. Birajte krtinu, jer govedina sadrži zasićene masti.

6. Tamna čokolada 

Čokolada je, čini se, čudo od namirnice. Godinama, sve što smo mogli čuti o čokoladi je da je loša za našu liniju. A sad, odjednom, stvari se okrenuše. Bogom dana čokolada, ispade da je dobra na svaki mogući način. Čokolada je bogata flavonoidima, koji su odlični za oslobađanje od stresa, a takođe, prirodno popravlja raspoloženje. A na sve to, moje dame, dodajte ono što očigledno nutricionisti nigdje ne spominju, a to je da joj je ukus stvarno, stvarno, stvarno odličan.

I tako, evo nas tu,  6 namirnica koje oslobađaju od stresa. Sigurna sam da ovakvih namirnica ima još mnogo, ali evo ja sam navela samo neke. Bilo bi dobro, ako se sjetite nekih da to podijelite i sa nama u komentarima ispod teksta.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.