Ako ovako pripremite stan, brže ćete ga izdati zakupcu

Postoje mnogi faktori koji utiču na to da li će se vaša nekretnina dopasti budućem zakupcu. Samo izdavanje stana ne svodi se na puko oglašavanje preko interneta: na tržistu nekretnina konkurencija je velika pa je potrebno dodatno se potruditi i ostaviti dobar utisak.

Veliki problem za mnoge zakupodavce predstavlja ukoliko ne mogu da zadrže svoje zakupce ili ne mogu da izdaju svoju nekretninu u dužem periodu. Postoje sitnice koje mnogi vlasnici nekretina previde i taj način umanje šanse za izdavanje stanova. Postoje načini kako možete da pomognete sami sebi i učinite da se zakupci odluče baš za vas.

Ako ovako pripremite stan, brže ćete ga izdati zakupcu

Vodite računa o higijeni

Na prvom mjestu morate osigurati redovno čišćenje, održavanje i obilaženje svoje nepokretnosti. Zna se da su ljudi vizualisti i da će svoju konačnu odluku formirati samim ulaskom u stan. Ukoliko izdajete prazan stan obavezno ga okrečite, provjerite da u nekim prostorijama nije došlo do formiranja buđi ili kondezacije, provjerite vodovodne cijevi i instalacije. Ako planirate da izdate namješten stan potrudite se da ga opremite funkcionalnim stvarima kako bi stanari koji se usele imali sve što im je potrebno. Naravno, gledajte da ga prije samog razgledanja dobro očistite, obrišete prašinu, oribate kupatilo i podove. Ukoliko u vašem stanu postoje stari tepisi ili staze jednostavno ih sklonite jer kod budućeg zakupca mogu ostaviti loš utisak. Takođe bi bilo dobro da prije samog razgledanja stana dođete ranije i provjetrite sve prostorije kako bi izašao ustajali vazduh i neprijatni mirisi. Takođe ne bi bilo loše da upalite mirišljavu svijeću ili posebnim osvježivačem poprskate svaku prostoriju u stanu, poznato je da lijepi mirisi izazivaju osećaj sreće i zadovoljstva kod čovjeka.

Minimalizam je ključ uspjeha

Mnogo je lakše ukoliko imate prazan stan za izdavanje, tada ne morate da se bacate u dodatni trošak za kupovinu novog  namještaja jer mnogi postanari koji traže takve stanove sami posjeduju svoj namještaj. Ali, u ovakvoj situaciji planirajte da vašu nekretninu izdate na duži vremenski period. Drugačija je situacija kod namještenih stanova. Stan koji planirate da izdate nemojte da pretrpavate nepotrebnim stvarima jer kod mnogih zakupaca može da stvori kontra efekat. Najbolje je da stan opremite u minimalističkom stilu, samo ono što je neophodno. Tu se prevashodno misli na pristojan krevet, kauč, fotelju, sto, stolice, opremljenu kuhinju, ormar i bijelu tehniku. Ukoliko planirate da vaš stan izdate studentu ne bi bilo loše da ubacite i neki radni sto, lampu, policu za knjige.

Vodite računa o svojim stvarima

Niko ne očekuje da vaš stan opremite sa novim namještajem ili bijelom tehnikom. Mnogim podstanarima je važno da imaju šporet, frižider, veš mašinu, da oni budu u dobrom stanju i da su ispravni. Potrebno je da prije samog useljenja provjerite ispravnost svih utičnica i ukoliko neka ne radi obavezno ih zamijenite. Takođe provjerite sve lampe i lustere i zamjenite sve pregorjele sijalice u stanu. Skinite iscijepane zavjese sa prozora, sklonite pohabane prostirke sa kreveta ili kauča. Ostavite stvari koje izgledaju pristojno. Ukoliko želite, možete malo da ukrasite prostorije, stavite neki ukrasni detalj ili neku lijepu sliku na zid.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.