Ove frizure čine da izgledate starije

Iako je starost prirodni dio života, niko od nas ne želi prije vremena da izgleda starije od svog hronološkog doba. Međutim, ponekad nas pogrešan izbor šminke i frizure može učiniti deset godina starijim. Ovo su tri najčešće greške.

Ove frizure čine da izgledate starije

Pretjerano natapirana kosa

Kosu je poželjno natapirati kako bismo joj dodali više volumena, ali ponekad se prilikom tapiranja lako zanesemo i završimo sa “naduvanom” i neatraktivnom frizurom. Od retro izgleda ovakva kosa vrlo brzo prelazi u staromodnu i dosadnu.

Kako biste svojoj kosi dodali volumen, a opet zadržali moderan izgled, kosu je potrebno podići od tjemena dok je sušite. Odmah nakon sušenja, kosu umotajte u velike viklere i pustite da se kosa potpuno ohladi u njima. Tako ćete postići lepršav izgled kakav želite.

Ravna i tamna kosa

Kako starimo, gravitacija vizuelno vuče naše lice prema dolje, a ako pritom imamo ravnu i tamnu kosu s razdjeljkom na sredini, ona nam neće nimalo laskati.

Umjesto kompletno crne, birajte radije tamno smeđe nijanse, a razdjeljak pomjerite ipak malo na stranu. Ovo će vam dati moderniji izgled i osvježiti vam lice.

Krute kovrdže

Kruta kosa koja se ne pomjera dok hodamo izgleda vrlo neprirodno, beživotno i zastarjelo. Ako uvijate kosu, koristite širu cijev figara koja će vašoj kosi dati izgled opuštenijih kovrča i nikako ne pretjerujte s korišćenjem laka za kosu.

Bićete iznenađeni kad vidite kakvu razliku ovo može napraviti na vašoj kosi, ali i kompletnom izgledu lica koje će odjednom izgledati mlađe, svježije i otvorenije.

 

Pripremila: Hanja Marović

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.