Zbog ovih namirnica vaše tijelo može da luči neprijatne mirise!

Hrana može da dovede do toga da i vaše znojne žlijezde luče znoj koji je drugačijeg i neugodnog mirisa, jer ako jedete neku hranu koja ima jak miris ili ima neke komponente koje utiču na miris, onda će vaše tjelesne izlučevine imati neugodan miris.

Zbog ovih namirnica vaše tijelo može da luči neprijatne mirise!

Kako biste izbjegli loš miris na sva tri fronta (loš zadah, neugodan miris znoja i izmeta), pazite se i izbjegavajte sledeće vrste hrane i pića.

Alkohol

Kada popijete tekilu ona se u vašem tijelu pretvara u acetat ili acetnu kisjelinu koja se izbacuje preko znoja pa ćete tako svima poslati jasnu poruku da ste sinoć išli u provod i opijali se.

Povrće iz porodice kupusa

Brokoli, prokelj i slično povrće može da vam da dvije vrste lošeg mirisa. Prvo, povrće sadrži sumpor koji ima miris pokvarenih jaja i jedenje ovog povrća može da poveća rizik od bakterija kože koje dovode do lošeg mirisa tijela. Ukoliko imate trimetilaminuriu onda ovo povrće može da izazove da vaše tijelo miriše poput ribe.

Crveno meso

Meso je isto na listi namirnica bogatih sumporom, a nakon burgera ili pljeskavice može da se javi neprijatan miris poput pokvarenih jaja, naročito nakon pražnjenja crijeva. Ljudi koji su vegetarijanci nemaju problema sa ovim, jer masne kisjeline nekako nađu put do znoja.

Začinjena hrana

Začin kao što je bijeli luk i crni luk dovode do pojave znoja koji miriše na luk, koji sadrži sumpor. Neće vam samo zadah biti neprijatan nakon što pojedete pastu sa lukom već će taj miris biti i u vašim porama.

Špargla

Metil merkaptan koji se nalazi u špargli dovodi do neprijatnog mirisa urina. Ovaj sastojak prolazi kroz naše tijelo i organe za varenje odmah pošto ga unesemo u tijelo.

Spriječite neprijatan miris nakon obroka tako što ćete uzeti mentol bombonu nakon obroka ili još bolje, operite zube. Kada je riječ o lošem mirisu znoja, odlučite se za namirnice koje vam neće stvarati probleme. Neka istraživanja pokazala su da aktivni ugalj i hlorofil mogu da smanje smrad.

 

telegraf.rs/allure.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.