Da li je posao od kuće prava stvar za jednu ženu?

Posao od kuće postao je uobičajena stvar u modernom svijetu. Bilo da s vremena na vrijeme nakon svog stalnog posla honorarno uradite i nešto onlajn, ili da ste frilenserka i da vam je to jedini posao, činjenica je da je rad od kuće postao dobra prilika za zaradu i da je sve popularniji.  

Da li je posao od kuće prava stvar za jednu ženu?

Pozitivne strane rada od kuće nije teško prepoznati. Nasuprot odlasku u kancelariju, posao koji obavljate u svom domu nudi uštedu vremena, ali i uštedu novca koji biste inače potrošili na prevoz do kancelarije i natrag do kuće, ili na hranu koju kod kuće možda ne biste kupili, već bi sami pripremili nešto. A jedna od najvećih prednosti je svakako to što imate više vremena za porodicu.

Kod kuće i sa porodicom

Možda i najveća pogodnost rada od kuće će biti ta što ste uvijek u svom domu. Ovo je od posebnog značaja za mlade mame i žene koje vode domaćinstvo.

Posljednjih godina raste popularnost blogova, pa je sve više zanimljivih mjesta na webu gdje možete čitati o roditeljstvu, ličnom razvoju, kuhinji, putovanjima, i to iz različitih perspektiva i potkrijepljeno raznovrsnim iskustvima. Iza tih tekstova najčešće stoje mlade žene i majke koje su od svog dnevnog boravka ili kuhinje (zašto da ne?) napravile svoju kancelariju. One pišu, rade, stvaraju nove svjetove, a sve to dok su im djeca u vidokrugu ili dok veš mašina pere rublje, a na šporetu se krčka ručak za cijelu porodicu.

Međutim, imajte na umu činjenicu da, iako zvuči idealno, često je ovaj oblik balansiranja između posla i porodice jedan od težih, jer vam je kancelarija ujedno i kuća i vrtić i mjesto u kome primate prijatelje u goste. Nije uvijek jednostavno objasniti prijateljici koja bi svratila na kafu da iako ste kod kuće, nemate vremena za ćućorenje, jer vas čeka gomila nezavršenog posla. Isto to se može odnositi i na djecu: „Sačekaj trenutak, mama radi“ – nije nešto što malo dijete može uzeti za ozbiljno dok tata ili roditelji drugova i drugarica idu na „pravi posao“.

Više mogućnosti za pronalaženje posla

Unapređenje informatičkih tehnologija dovelo je do otkrivanja novih poslovnih prilika. Veliki broj radnih mjesta je danas dostupan na mreži. Traženje posla preko Interneta  sa jedne strane je ubrzalo put do zarade, a sa druge uštedelo mnogo vremena – i onom koji posao traži i onom koji ga nudi.

Prema nekim istraživanjima, poslodavci provedu svega 5 do 7 sekundi u pregledanju radnih biografija kandidata. To je, dakle, vrijeme za koje je dovoljno da ih neki CV zaintrigira kako bi mu se kasnije vratili i naknadno mu posvetili dodatno vrijeme.Veliki je broj kompanija koje ciljano zapošljavaju radnike na mreži umjesto da ih fizički zaposle.  Jedan od razloga za to je, pogađate, ušteda poslovnog budžeta.

Ako pak tražite posao od kuće, velika prednost je u tome što uvijek možete odabrati da radite kao frilenser i birate samo međunarodne klijente koji nude veće honorare i bolje projekte. U svakom slučaju, uspjeh i zarada su, uz malo više početnog truda, evidentni nakon izvjesnog vremena.

Rad od kuće kao odlična mjera štednje

Mnogi biraju dodatni posao na Internetu ne bi li uštedeli. Postoje neka istraživanja tržišta rada koja su pokazala da je u Kanadi, na primjer, moguće uštedeti nevjerovatnih 35.000 dolara na godišnjem nivou, i to radeći samo dva dana nedeljno od kuće. Zahvaljujući Internetu, ne morate biti Kanađanin za tako nešto. Dovoljno je da se odlično služite engleskim jezikom i pronađete posao u nekoj od međunarodnih firmi.

Zarada veća i od plate

Posao od kuće sve je popularniji prije svega među mlađim generacijama, jer nudi mogućnost visoke zarade. Umjesto prosječne mjesečne plate u nekoj firmi, možete raditi za više različitih kompanija i zaraditi mnogo više. Posebno su na cijeni poslovi vezani za IT tehnologije, tako da se može rjeći da programeri zarađuju najviše. Ne treba zanemariti ni sve popularniju sferu digitalnog marketinga, kao i sve neophodnije lične asistente i administratore veb sajtova i stranica na društvenim mrežama.

Za ove poslove, pored znanja, potrebno je da ste kreativni i inovativni. Zbog takvih specifičnosti mnogima posao prolazi u zabavnom pronalaženju originalnih rješenja i u stvaranju sadržaja koji će ljudima na Internetu biti interesantni i korisni.

Rad i nakon penzije

Nije rijetkost da u današnje vrijeme čak i penzioneri  i penzionerke traže dodatni izvor prihoda za sebe. Male penzije ili znatno manje od plate, nagone mnoge da i u penziji rade, a posao od kuće je idealan za ovu kategoriju, jer pruža mogućnost starijim osobama da u sigurnosti svog doma rade posao koji razumeju i koji su inače obavljali čitav radni vijek.

Sasvim je izvjesno da je rad od kuće postao najefektivnija mjera samozapošljavanja širom svijeta, ali i na našim prostorima. Sve više žena različite starosne dobi opredjeljuje se za poslove onlajn, a najbolje u svemu je to što nikad nije kasno da i vi počnete. Zašto da vam surfovanje na Internetu ne donese i neki novac? U širokom izboru poslova koji se nude sigurno da ćete pronaći nešto za sebe. Zapitajte se samo: u čemu ste dobri, naučite pravila internet bontona i počnite možda već danas da na internetu tražite svog novog poslodavca.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.