U toku je humanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više

Udruženje Roditelji je i ove godine pokrenulo humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, čiji je cilj podrška opremanju djece iz socijalno ugroženih porodica za početak nove školske godine, kako bi se roditeljima kojima je neophodno pružila dodatna pomoć.

U toku je humanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više

Akcija je počela 15. avgusta, a trajaće do početka školske godine, 1. septembra. Namijenjena je djeci koja su uključena u programe Podrška pri učenju i Učionica Družionica, u okviru kojih im se u toku cijele godine pomaže u obrazovanju, socijalnoj integraciji i razvoju. Cilj je pružiti podršku u vidu opremanja djece za novu školsku godinu i porodicama koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji i kojima je ovaj vid pomoći neophodan, pa se obraćaju za jednokratna davanja i podršku.

„Svake godine se, osim porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji, a kojih je trenutno preko 500, javljaju nove porodice koje nijesu u mogućnosti da kupe potreban materijal za školarce. Dodatno interesivanje očekujemo ove godine zbog rasta cijena svih životnih namirnica. Značajna pomoć su besplatni udžbenici koji su dostupni od prošle godine za sve osnovce, za šta smo se godinama unazad zalagali i konačno izborili, ali osim udžbenika neophodno je obezbijediti još puno toga, što je posebno izazovno za nezaposlene roditelje, jednoroditeljske porodice, kao i porodice sa više djece“, kazala je Tanja Ašanin iz udruženja Roditelji.

Podrška ovogodišnjoj akcija već je najavljena od fondacije Čini dobro, koja će kroz svoje aktivnosti i kampanju obezbijediti podršku za preko 200 školaraca. Akciju je podržala i porodica koja je željela da ostane anonimna, a koja je preusmjerila novac dobijen za prvi rođendan njihovog djeteta.

Udruženje Roditelji poziva sve zainteresovane pojedince i kompanije koji su u mogućnosti da podrže akciju, i doniraju za nabavku pribora.

Zainteresovani mogu dostaviti pribor i/ili opremu direktno u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, koja se nalazi na adresi Bracana Bracanovića 74/a. Donacije će biti distrubuirane porodicama koje su se obratile za pomoć.

Rezultat prošlogodišnje akcije

Donatori iz ostalih gradova mogu kontaktirati Udruženje na broj telefona 020 221 000, kao i putem mejla:  udruzenje.roditelji@gmail.com

Rezultati prošlogodišnje akcije

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.