Na koje sve načine možemo upotrijebiti pirinač

Na koje sve načine možemo upotrijebiti pirinač

Pirinač ima mnoge druge moći, osim što nas drži sitim i što ga koristimo u kulinarstvu. Bićete iznenađeni kada saznate kako vam može pomoći da riješite neke svakodnevne, ali i neobične probleme.

Pirinač u boji za igru

Pirinač u boji kao ukras ili za igru možete napraviti baš jednostavno. Stavite zrna u plastičnu kesicu, dodajte malo 70 % alkohola i boje za hranu (po izboru). Zatvorite kesicu i mućkajte, tresite neko vrijeme da pirinač upije boju. Poslije izvadite i ostavite da se osuši kratko. Slojeve pirinča u boji ređajte u teglice i izložite kao ukras ili dajte djeci da se igraju.

Čišćenje flaša

Pred pripremu zimnice obično nakupimo mnoštvo flaša, koje ne možemo lako očistiti. Slično je i sa vazama i drugim staklenim uskim posudicama. Tu vam pirinač može pomoći. Sipajte u flašu (ili vaznu) par kašika pirinča, dodajte toplu vodu i ostavite da se natapa 10 minuta. Poslije flašu protresite snažno nekoliko puta dok fleke i prljavština ne skliznu sa stakla.

Elektronika

Ako vam fiksni ili mobilni telefon upadnu u vodu možete ih spasiti tako što, prvo, izvadite bateriju, pa telefon stavite (uronite) u posudicu sa pirinčem.

Igračkice

Pirinač može biti odlična zamjena za plastične kuglice, kojima se pune razne igračkice. Iskoristite stare čarape, džempere i napravite igračkice za djecu ili kućne ljubimce. Napunite ih zrnima pirinča, ušijte i igračka je spremna.

So, grudvice i voće

Da biste spriječili so u slanicima da se ugrudva, držite u njima uvijek nekoliko zrna pirinča. Uz to, pirinač može pomoći da voće brže postane zrelo i meko. Ubrane voćkice samo “uronite” u posudicu sa pirinčem. Provjerite par puta u toku dana.

Podmlađena koža

Voda u kojoj ste kuvali pirinač odlična je za njegu kože lica. Kada se ohladi, stavite je u frižider i iskoristite u roku od 3 dana. Samo nanesite pirinčanu vodu na lice rukama ili uz pomoć kuglice vate, ostavite kratko na licu, pa isperite. Poželjno je da koristite integralni pirinač, koji je bogat vitaminom E i vaša koža će dobiti onaj zdravi sjaj.

Stvarukusa.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.